Forma-1: sivatagi hőségre számítanak a Magyar Nagydíjon

Extrém meleget várnak vasárnap Mogyoródon is, a Magyar Nagydíj helyszínén. A kánikula kedden kezdődik, és a hétvégén vagy hétfőn ér tetőpontjára, állítja a met.hu. Ez azt jelenti, a verseny napján 37 fok lesz, bár a gpupdate.net 40-ről hallott, és már a melegrekordot tartó 2005-ös bahreini futamhoz hasonlítja a hungaroringi versenyt.

Nyolc éve a sivatagi GP-n 40 fokos volt a levegő és 56 fokos az aszfalt hőmérséklete. Alonso nyert Renault-val Jarno Trulli és Raikkönen előtt. A spanyol és a finn ezen a versenyen is ott lesz, már Ferrariban, illetve Lotusban. Webber, Button, Massa szintén, ők maradtak még meg az akkori mezőnyből.

Korábban az 1955-ös Argentin-, az 1959-es Francia- és az 1984-es Dallas GP-n jegyeztek fel brutális hőmérsékleti adatokat. Amerikában közel 30 éve a pálya aszfaltja is károsodott a hőségtől.

A Hungaroring mindig is híresen forró volt, mindössze kétszer esett 1986 óta: 2006-ban és 2011-ben, mindkétszer Jenson Button győzött.

Jövőre ismét Osztrák GP az F1-ben. A Red Bull közreműködésének köszönhetően a jövő évtől újra lesz Forma-1-es Osztrák Nagydíj. Az osztrák energiaital-gyártó cég kedden közleményben jelentette be, hogy a világbajnoki sorozat visszatér Spielbergbe, ahol legutóbb 2003-ban rendeztek F1-es GP-t. A közleményben az áll, hogy Dietrich Mateschitz, a Red Bull alapítója és résztulajdonosa, valamint a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone már mindenben megegyeztek a jövő évi osztrák futammal kapcsolatban. A 2014-es versenynaptárban minden bizonnyal július 6-i dátummal szerepel majd a verseny. Ha a tervezett New Jersey GP-t is megtartják, az osztrák lesz a 21 nagydíj. Júliusra mindenképp kellett egy futam Ecclestone-nak, mert idén a német és a magyar verseny között háromhetes kényszerszünet van. A Forma-1 1950 óta íródó történetében eddig összesen 26 Osztrák Nagydíjat rendeztek.

Kimaradt?