Mégsem lesz magyar kapusa a Bukaresti Dinamónak?

Az aláírás előtti pillanatokban meghiúsult a magyar kapus, Kovács Zoltán szerződtetése a Bukaresti Dinamónál – legalábbis egyelőre.

Az aláírásra Romániába érkező Kovács Zoltán a Nemzeti Sportnak elmondta: mellbe vágta a hír, különösen azért, mert előzőleg éppen azért siettették a Bukarestbe utazását, hogy minél hamarabb írja alá a papírokat az előző szezont a hatodik helyen záró, a pénteki idényrajton a Temesvári  Poli otthonába látogató Dinamónál.

Mint arról korábban beszámoltunk, a bukarestiek attól tették függővé a próbajátékon megfelelő huszonnyolc éves magyar kapus szerződtetését, hogy a román válogatott Cristian Bălgrădean a belga Standard Liege-hez igazol-e. Bălgrădean elutazott Belgiumba, küszöbön állt a megegyezés, csakhogy a kapus visszatért Romániába, és úgy tűnik, a téli átigazolási szezonig marad is a Dinamónál. A Gazeta Sporturilor úgy tudja, a Standard csak kölcsönvenni szándékozott a román kapust, ezért nem köttetett meg az üzlet.

A Dinamo vezetői ugyanakkor azt mondták a magyar kapusnak, hogy szerdán aláírhatja a szerződését, igaz, a kedden történtek után már semmi sem tűnik biztosnak.

Az MTK-ban nevelkedő Kovács Zoltán védett a Siófokban, a Kaposvárban és a Diósgyőrben, majd 2011-ben a ciprusi Arisz Limassolhoz szerződött, egy évvel később pedig a Nea Szalaminához. Az előző szezon első felében első számú kapusnak számított, ám a télen felbontotta szerződését a klubbal.

Kimaradt?