PSG

PSG-erődemonstráció: 64 millióért megszerezték Cavanit

A Paris Saint-Germain labdarúgócsapata sajtótájékoztató keretében jelentette be a Napolitól érkező Edinson Cavani leigazolását. A Napolitól megszerzett uruguayi támadó öt évre kötelezte el magát a PSG-hez, ahol a kilences számú mezt fogja viselni.

„Cavani megszerzése újabb bizonyíték rá, hogy képesek vagyunk a világ legjobb játékosainak leigazolására. A játékost meggyőzte a koncepciónk. És alig várja az új kihívásokat. Különösen örülünk, hogy egy ennyire keresett játékost sikerült megszereznünk" – mondta Nasszer al-Khelaifi, a PSG első embere.

Cavani az uruguayi Danubióban kezdte karrierjét, ahonnan 2007-ben igazolt át a Palermóhoz. 2011-ben a Napoli szerezte meg a játékjogát, és többek között a csatár góljainak is köszönhetően 2012-ben megnyerték az Olasz Kupát, míg az elmúlt szezonban második helyen végeztek a bajnokságban a Juventus mögött. A Real Madrid, a Chelsea és a Manchester City is szívesen látta volna a soraiban, de végül a PSG lett a befutó.

A Napolitól sajtóhírek szerint 64 millió euróért megvásárolt 26 éves csatár hétfőn érkezett meg Párizsba, ahol részt vett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton. A PSG ezzel új ligarekordot állított fel, az újra első osztályú Monaco a nyáron 60 millióért szerezte meg Radamel Falcaót az Atlético Madridtól. A katari tulajdonban lévő PSG az utóbbi két évben több mint 200 millió eurót költött játékosok vásárlására.

Nasszer al-Khelaifi azt is elmondta, hogy Leonardo az eredetileg tervezettnél korábban távozik.

„Cavani megszerzése volt a legutolsó akcióm a klubnál" – mondta a távozó sportigazgató, akit a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) fellebbviteli bizottsága 2014. június 30-ig tiltott el.

Kimaradt?