CFR: Nistor helyett Voiculeţ érkezik a dobogós Panduriitól

Alig pár nappal a 2013-2014-es labdarúgó Liga 1 idényének kezdete előtt egyezett meg a Kolozsvári CFR 1907 a tavalyi bajnokság bromzérmesével Claudiu Voiculeţ átigazolásáról. A hírt egyelőre csak az eladó csapat közölte, a vasutasklub még tárgyal a játékos fizetéséről.

Alaposan felújított csapattal vág neki az edzőt is cserélő kolozsvári CFR az új idénynek, Mircea Rednictől egyértelműen egy új bajnoki cím megszerzését várja Pászkány Árpád. E cél érdekében egy egész csapatnyi játékostól megszabadultak és tíz újat szerződtettek a Fellegvárra.

A nyári átigazolási időszak legnagyobb fogása talán épp a 27 éves Claudiu Voiculeţ lehet, ugyanis a pandúrok középpályása remek idényt futott tavaly a Liga 1-ben. Képességeit a legjobban talán épp a CFR ellen bizonyította, a Fellegváron az ő, 27 méterről ellőtt góljával tudott nyerni a dél-romániai csapat.

„Semmiképpen nem akartam Târgu Jiuban maradni, még akkor sem, ha fizetésemelést kínáltak volna. A CFR bajnoki címre tőr, szükségem van egy ilyen kihívásra. Többet egyelőre nem mondhatok, hiszen még nem egyeztünk meg” – fogalmazott Voiculeţ.

Hétfő este Kolozsvárra érkezett ügynökével a 23 éves Derick Ogbu is, akit a belga Oud-Heverlee Leuventől csalogatna át a CFR. A nigériai játékos szerződése utolsó évébe lépett, ezért „csak” félmillió euró átigazolási díjat kellene érte fizetni. Amennyiben nem sikerül megegyezni a játékossal, akkor két másik afrikai csatár is szóba jöhet: a kongói Ferebory Dore és az elefántcsontparti Adamo Coulibaly.

Kimaradt?