A Bukaresti Rapid nyerte a Liga 1-es osztályzót

Hosszabbításban lőtt góllal nyerte meg 2-1-re a Bukaresti Rapid szombat este azt az osztályzó mérkőzést, amely arról volt hivatott dönteni, hogy a fővárosi vasutasok vagy a Concordia Chiajna indulhat a jövő héten kezdődő a labdarúgó Liga 1 2013-2014-es idényében.

Az anyagi gondok miatt előbb visszaminősített csapatok között azért rendeztek mindent eldöntő osztályzót, mert a Hivatásos Labdarúgó-liga (LPF) menet közben módosította szabályzatot és csak az európai kupákban érdekelt csapatok számára tette kötelezővé a szigorú licensz-szabályoknak való megfelelés követelményét.

A fővárosi Dinamo-stadionban megrendezett találkozót mintegy 6 ezren – főleg Rapid-ultrák - tekintették meg.

A játék minőségére rányomta a bélyegét a mérkőzés tétje, de ez elsősorban az esélyesebb vasutasokon látszott. A Concordia már az első féidő derekán vezetéshez jutott Florea révén.

A korán szerzett vezetést foggal-körömmel védték Ionuţ Chirilă tanítványai, és sokáig úgy nézett ki, hogy űriási meglepetésre a Rapid elveszti a csatát. A vasutasok a 84. percben egyenlítettek Alexandru Coman találatával, és hosszabbításra mentették a meccset.

A mindent eldöntő gól a 92. percben esett, Alexandru Ioniţă 20 méterről egészségesen eltalált lövése a hálóban kötött ki.

A hátramaradt percekben a Concodia sikertelenül próbálkozott a gólszerzéssel, ezért „hősi halállal” a másodosztályba kényszerült.

A mérkőzés végén elszabadultak az indulatok, Alexandru Tudor ötször vette elő a zsebéből a piros lapot.

Kimaradt?