HSC: Hruby visszatér, Novak távozik Csíkszeredáról

Aláírta egy éves szerződését, további egy éves hosszabbítási opcióval a HSC Csíkszereda régi-új szlovák játékosa Jozef Hruby. Elköszönt viszont a cseh Vaclav Novak, akit a klub vezetősége visszavár, amennyiben nem talál magának csapatot.

Augusztusban a HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának keretéhez csatlakozik a szlovák hátvéd Jozef Hruby, aki a héten aláírta egyéves szerződését. A játékos szerződésébe további egyéves hosszabbítási opció is belefglaltatott. A szlovák hátvéd korábban öt évet játszott a csíki csapatban. Hruby a szlovák elsőosztályú Nagymihály (HK Mihalovce) csapatát hagyja most ott.

Három év után viszont úgy néz ki távozik a HSC Csíkszereda együttesétől a cseh gólgyáros Vaclav Novak. A cseh klasszis játékos egyelőre nem tudott megegyezni a folytatásról a HSC Csíkszereda vezetőségével, miután nem fogadta el a klub ajánlatát.

Novak elmondása szerint a száraz felkészülést magánúton megkezdte. Ajánlatai érkeztek Németországból, Fehéroroszországból és három MOL Ligás csapatból is. A játékos viszont Fehéroroszországot választja, ahol július 12-én kell jelentkezzen próbajátékra.

Hodos László a Sportklub elnöke a cseh játékossal kapcsolatban megjegyezte: „Ha Novak meggondolja magát és vissza szeretne jönni a csapatunkhoz az ajtó nyitva fog állni előtte.”

Kimaradt?