Új gárdával vág neki a negyedik bajnoki cím megszerzésének a CFR

Kilenc játékosának köszönte meg eddigi szolgálatait a Kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapat. A vasutas egyesület hivatalos honlapján közzétett hír szerint Mircea Rednic új edző nem számít a jövő szezonban a következő játékosokra: Nuno Claro, Nuno Diogo, Nicolas Godemeche, Cristian Panin, Weldon, Kivuvu, Bjelanovic, Obiora és Celestino. „Köszönjük nekik eddigi szolgálataikat és sok sikert kívánunk további pályafutásukhoz” – áll a szűkszavú közleményben.

A kilenc játékos közül a legnagyobb név kétségkívül Cristian Panin, aki 2004 óta játszik a fellegvári alakulatnál, részese volt a CFR mindhárom bajnoki aranyérmének és több mint 200 mérkőzésen lépett pályára a vasutas csapat színeiben.

Az elengedett játékosok helyébe máris újak érkeztek. A CFR első nyári igazolása a Brassói FC-től megszerzett Javier Velayos volt, akinek álma, hogy bajnokságot nyerjen a kolozsváriakkal és a Bajnokok Ligájában szerepelhessen nevelőegyesülete, a Real Madrid ellen. „Tizenöt évig játszottam a blancóknál, minden vágyak, hogy egyszer visszatérhessek oda” – fogalmazott a citynews.ro-nak Velayos.  A vasutastok második szerzeménye Florin Costea volt, akit az Universitatea Craiovától nagy dobpergéssel vitt el egy évvel ezelőtt a Bukaresti Steaua, de ott nem tudott beilleszkedni. A tavaszi idényben a CS Turnu Severinnél játszott, ahol többek között a CFR ellen lőtt két góljával is meggyőzte új kenyéradóit.

A sajtó által már biztosnak mondott, de a klub hivatalos oldalán még meg nem erősített átigazolások között két, romániai szinten óriási szerzemény is szerepel. A bukaresti sportsajtó úgy tudja, hogy a CFR megegyezett a bajnokságot második helyen záró Pandurii Târgu Jiu csapatával a román válogatott Dan Nistor átigazolásáról. A kiszivárogtatott hírek szerint Pászkány Árpád félmillió eurót fizet a Nistor játékjogának 75%-áért és hajlandó lenne átengedni két játékost (Nicoară és Hora vagy Batin).

A CFR már megkezdte felkészülését a 2013-2014-es idényre. A csapat előbb Kolozsváron ismerkedik Mircea Rednic módszereivel, majd a hétvégén elutazik edzőtáborozni Ausztriába, ahol június 22–július 12 között több felkészülési mérkőzést játszik olyan csapatok ellen, mint a Dinamo Tbiliszi, Kapfenberg, Volga, Energie Cottbus, Celtic Glasgow és Viktoria Plzen. A nyár sztármérkőzésének a Borussia Dortmund elleni összecsapás ígérkezik, a BL-döntős fekete-sárgákkal várhatóan július 13-án csapnak össze Cadúék.

Kapcsolódók

Kimaradt?