Kézilabda: Császár hetesével jutottak ki a magyarok az EB-re

A magyar férfi kézilabda-válogatott 25–25-ös döntetlent játszott idegenben Lettország ellen Európa-bajnoki selejtezőn, ezzel kijutott a jövő évi dániai kontinenstornára.

A rossz kezdés után a 10. percben már a Mocsai-csapatnál volt az előny (3–4), amely azonban támadásban sehogy sem találta a ritmust, így a lettek visszavették a vezetést. A magyaroknál csak a két Nagy, László és Kornél volt dicsérhető, no meg Tatai Péter, aki három hétméterest is hárított a padról beszállva, így csak egygólos volt a lett előny a szünetben.

A második félidőt Mikler Roland remekül kezdte, de védései – valamint Tatai negyedik „büntetőölése" – csak arra voltak elegendők, hogy nagyék a hazaiak nyakán tudtak maradni. Felállt fal ellen ugyanis továbbra is sok hibával játszott a Mocsai-alakulat, hiába cserélte sokat játékosait a szakember, egyedül Nagy Lászlót lehetett maradéktalanul dicsérni. Az utolsó negyedórába fordulva a lettek már a négygólos vezetésért is támadhattak, ám két gyors labdaszerzés elég volt ahhoz, hogy a magyar csapat a minimálisra csökkentse hátrányát (20–19).

A hajrában is végig a hazaiak vezettek egy-két góllal, de a magyarok higgadtak maradtak, az utolsó másodpercekben szépen megtalálták a középre befutó Vadkerti Attilát, akit csak hétméteres árán tudtak megállítani. A vonalhoz Császár Gábor állt oda, és csakúgy, mint a spanyolok elleni tavalyi Eb-mérkőzésen, értékesítette a büntetőt, ezzel pedig gyakorlatilag kilőtte a 2014-es dániai Európa-bajnokságra a magyar válogatottat.

A csoport másik mérkőzésén: Szlovákia–Horvátország 21–32 (11–21)

AZ ÁLLÁS 

  1. Horvátország           8
  2. Magyarország         7
  3. Lettország      3
  4. Szlovákia       2

Kimaradt?