Nehéz ellenfeleket kapott a HSC a Kontinentális Kupában

A MOL Liga győztes Dunaújvárosi Dab.Doclerel, a lengyel Krakkói Cracowiával, és az osztrák másodosztály döntősével a szlovén Slavija Ljubljanával került azonos csoportba a Csíkszeredai HSC a jégkorong Kontinentális Kupában.

A csíki csapat vezetősége megpályázza az október 18-20. között megrendezendő torna házigazdai tisztségét.

A helyszínről a Nemzetközi Jégkorong-szövetség a szokásos június 29-ei budapesti egyeztetésén dönt. A torna rendezési jogért a HSC, a Dab és a Cracowia szál harcba.

Ezen körből csak a csopportelső jut tovább a sorozat elődöntő csoportjába, ahol a dán Sönderjyske, a fehérorosz Neman Grodno és a norvég Stavanger Oilers vár a győztesre.

 „Tudtuk, hogy a kupa második körében csak nehéz ellenfeleket kaphatunk. Ez be is bizonyosodott, hiszen nagyon jó játékot képviselő együttesekkel kell szembenézzünk majd. Sok fog majd múlni azon, hogy hol lesz megrendezve a torna. Elsőből azt mondanám, hogy a tisztes helytállás a célunk, de ez sokban fog függeni attól, hogy milyen lesz a végső keretünk” - mondta a sorsolás után Gál Sándor, a HSC Csíkszereda edzője.

A Kontinentális Kupa műsora

  • I. kör (szeptember 27-29.): A csoport: Bipolo Vitoria-Gastiez (spanyol), Partizan Belgrád (szerb), CSZKA Szófia (bolgár), Viiking Sport Tallin (észt).
  • II. kör (október 18-20.): B csoport: Notthingam Panthers (brit), HYS The Hague (holland), Juniors Riga (lett), az A csoport győztese; C csoport: Krakkói Cracowia, HSC Cskszereda, Dunaújváros, Slvaija Ljubljana.
  • III. kör (november 22-24.): D csoport: Asiago Hockey (olasz), Toros Neftekamsk (orosz), Jertisz Pavlodar (kazah), B csoport győztese; E csoport: Sönderjyske, Neman Grodno, Stavanger Oilers, C csoport győztese.
  • Döntő (2014. január 10-12.): Donbasz Donyeck (ukrán), Rouen Dragons (francia), a D és az E csoport győztesei.

Kimaradt?