Zverev legyőzésével Djokovic elődöntős a tenisz-világbajnokságon

A világelső Novak Djokovic két játszmában legyőzte a német Alexander Zverevet a férfi teniszezők Londonban zajló ATP-világbajnokságán, így elődöntőbe jutott, ahol az osztrák Dominic Thiemmel találkozik.

Djokovic - aki a torna kimenetelétől függetlenül a világranglista első helyén zárja az évet - az első szett kezdetén megnyerte a saját adogatójátékát, majd egy brékkel folytatta a mérkőzést, ami elég is volt számára a játszmaelőnyhöz.  

A második szettben mindkét játékos hozta a saját szerváját, így a rövidítésre maradt a döntés, amelyben a szerb bizonyult jobbnak. A mérkőzés 1 óra 38 percig tartott.  A két játékos hatodszor mérkőzött meg egymással, Djokovic negyedszer nyert.

A jubileumi, ötvenedik ATP-világbajnokságot a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendezik - még vonalbírók sincsenek -, az összdíjazása pedig a tavalyi 9-ről 5,7 millió dollárra csökkent.

Eredmény, 3. forduló, Tokió 1970 csoport:
Novak Djokovic (szerb, 1.)-Alexander Zverev (német, 5.) 6:3, 7:6 (7-4)

később:
Danyiil Medvegyev (orosz, 4.)-Diego Schwartzman (argentin, 8.) 22.00 (Digisport1)

Az állás: 1. Medvegyev 2 győzelem/0 vereség, 2. Djokovic 2/1, 3. Zverev 1/2, Schwartzman 0/2; az első kettő jutott az elődöntőbe, azonos állásnál az egymás elleni eredmény rangsorol.

A szombati elődöntő párosítása: Danyiil Medvegyev-Rafael Nadal (spanyol, 2.), Dominic Thiem (osztrák, 3.)-Novak Djokovic

(Címlapfotó: Novak Djokovic - Forrás: Agerpres/Xinhua)

Kapcsolódók

Kimaradt?