A brazilok a második félidőben lenullázták a franciákat

A brazil labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 3–0-ra legyőzte Franciaországot. A dél-amerikaiak a gól nélküli első félidő után a második játékrészben háromszor is betaláltak, Oscar, Hernanes és Lucas Moura is eredményes volt. A brazilok 1992 óta először győzték le a gallokat.

Őrült percekkel kezdődött a találkozó, rögtön az első percben kis híján megszerezte a vezetést Brazília: Hugo Lloris kezdett el cselezgetni tizenhatosán belül, Neymar szerelte, ám a Barcelona támadója nem lőtt első szándékból, így odalett a lehetőség. Kicsivel később Fred tűzte rá Oscar beadását, a labda a lelátó felső szektorában kötött ki...

A 15. percben Joshua Guilavogui fejelt nagy erővel kapura, pontosabban kapu mellé, ez volt az első francia helyzet. Három perccel később Neymar vágott a sorfalba egy szabadrúgást, majd a nagy lövőerővel rendelkező Hulk tüzelt fölé. Az első félidő derekán David Luiz fejelt mellé, majd sárga lapot kapott.

A házigazdánál Neymar és Oscar játszott a legveszélyesebben, ám igazán nagy gólszerzési lehetőség egyik csapat előtt sem adódott, így gól nélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A fordulás után ahogy az várható volt, felpörögtek a csapatok, előbb Hulk, majd Payet próbálkozott messziről, egyikük sem járt sikerrel. Az 54. percben Oscar viszont igen: Luiz Gustavo labdaszerzése után Fred iramodott meg a bal szélen, majd a tizenhatoson belül az érkező Oscarhoz passzolt, aki kilőtte a jobb alsót. (1–0)

Öt minutummal később kis híján egyenlítettek a franciák, Mathieu Valbuena veszélyes beadását David Luiz továbbította saját kapuja felé, Júlio César nagyot védett. Nem sokkal később Llorisnak is akadt védenivalója, Fred próbálkozását piszkálta ki a jobb alsó elől.

A 84. percben már tehetetlen volt a Tottehnam Hotspur kapusa: egy labdavesztés után négy a kettő ellen kontrázhattak a brazilok, Lucas Moura a kissé pontatlan passzt átvette és remek helyzetfelismeréssel Neymarhoz ívelte, aki lövésre készített Hernanesnek, a Lazio játékosa a kapufa segítségével juttatta a hálóba a labdát. (2–0)

A 92. percben büntetőhöz jutott Brazília, Marcelót buktatta a tizenhatoson belül Debuchy. A labda mögé Lucas Moura állt oda, a PSG középpályása higgadtan a bal alsóba gurított, ezzel beállította a végeredményt. (3–0)

Kimaradt?