Legendás klub kispadjára kerülhet Bölöni László

Ha hinni lehet a görög sajtónak, akkor kevesebb, mint egy hónapig lesz munkanélküli Bölöni László, ugyanis a nehéz helyzetben levő Panathinaikósz Athén (PAO) őt szeretné csapat kispadjára ültetni.

Az sdna.gr szakportál szerint órák kérdése, hogy a görög élvonal 14. helyén levő PAO meneszti Danny Pogiatoszt, és Jannisz Alfuzosz, a klub tulajdonosa az erdélyi magyar szakembert helyezte kívánságlistája élére.

Mint korábban írtuk, a belga KAA Gent szeptember közepén, alig három forduló után menesztette Bölöni Lászlót, aki összesen 25 napig állt a flamand klub szolgálatában. A marosvásárhelyi edzőnek – amennyiben meg tud egyezni a Panathinaikósszal – nem ez lenne az első görögországi kalandja, ugyanis a 2011-2012-es szezonban a PAOK Szaloniki csapatánál edzősködött. Összesen 51 mérkőzésen ült görögök kispadján, 24 győzelem, 10 döntetlen és 13 vereség áll a neve mellett.

A Panathinaikósz vagy PAÓ Görögország egyik legsikeresebb klubjának számít, az 1908-ban alapított csapat eddig 20 alkalommal nyerte meg a görög bajnokságot, 18 alkalommal hódította el a görög kupát, valamint 3 alkalommal diadalmaskodott a görög szuperkupában. Nemzetközi szinten a legjobb eredményt 1971-ben érte el, amikor BEK-döntőt játszott az Ajax Amsterdam ellen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?