Nemzetek Ligája: súlyos vereséget szenvedett Románia Norvégiától

Nagy arányú, 4-0-ás vereséget szenvedett vasárnap este a román válogatott Oszlóban Norvégiától. Ezzel a trikolórok – egyelőre – a második helyre kerültek a B divízió 1. csoportjában.

A norvégok végig uralták a mérkőzést, amelynek a legeredményesebb játékosa, Erling Haaland egymaga háromszor vette be Ciprian Tătărușanu hálóját, s emellett többször is veszélyeztette a román kaput. Kiemelkedő játéka volt Martin Odegaardnak is, aki két gólpasszt adott. A norvégok negyedik gólját Alexander Sorloth szerezte.

A csoport másik mérkőzését Észak-Írország és Ausztria játssza Belfastban, román idő szerint 21.45-kor. Ha az osztrákok győznek, beelőzhetik a táblázatban jelenleg második helyen álló román válogatottat. Magyarország vasárnap este Szerbiával mérkőzik Belgrádban, a B divízió 3. csoportjában, román idő szerint 21.45-kor.

A Nemzetek Ligája 2020/21-es idényéből két pótselejtezős helyet osztanak ki a következő világbajnokságra, de hogy melyik két válogatotté lesz, az csak az európai vb-selejtezők 2021 novemberi zárása után derül ki. Ezt a két helyet ugyanis a két legjobb olyan csoportgyőztes kapja meg, amely a vb-selejtezők során nem végez az automatikus kijutást jelentő első, vagy a pótselejtezőt eredményező második helyen.

A legjobbakat felvonultató A és a másodosztályt jelentő B divízió négy csoportjának utolsó helyezettjei kiesnek. Fordítva pedig a B és a harmadosztályú C divízió négy-négy csoportgyőztese feljut. A C divízió négy csoportutolsója rájátszást vív a bennmaradásért, a két vesztes esik ki a D divízióba, ahonnan a két csoportgyőztes kerül a helyükre.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?