Születésnapján bejutott Simona Halep a második fordulóba a Roland Garroson

Bejutott Simona Halep a párizsi Grand Slam-torna második fordulójába, miután vasárnap 6:4, 6:0-ra legyőzte a spanyol Sara Sorribes Tormót. A világranglista második helyén álló román lány éppen vasárnap ünnepli 29. születésnapját.

A 2018-as bajnok és idén első helyen kiemelt Halepnek egy óra és 22 perc alatt sikerült megszereznie a győzelmet a világranglista 70. helyén álló ellenfelével szemben. Nehezen lendült bele a játékba Halep, 3:1-re és 4:2-re is vezetett a spanyol, de aztán sikerült megnyernie zsinórban négy játékot, és 6:4-re hozta az első szettet.

A második játszmát egyértelműen a román lány uralta, egyetlen játékot sem engedett át ellenfelének. Halep egy ászt ütött a mérkőzésen, Sorribes Tormo két kettős hibát vétett. Előbbi 23 nyerő ütést mutatott be és 23 ki nem kényszerített hibája volt, utóbbi 10 nyerő ütést és 16 ki nem kényszerített hibát könyvelhetett el.

A második fordulóban Halep a honfitársa, Irina Begu és a svájci Jil Teichmann közötti mérkőzés nyertesével játszik majd. Tavaly a negyeddöntőig jutott Simona Halep a Roland Garroson.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?