Hat év után visszatért a Chelsea kispadjára José Mourinho

A Chelsea labdarúgócsapata hivatalosan is bejelentette, hogy José Mourinho visszatér, és ismét a klubnál folytatja pályafutását. A portugál szakember négyéves szerződést kötött a londoniakkal.

„Örülök, hogy Josét ismét a Chelsea-nél üdvözölhetem – olvasható Ron Gourlay, a Chelsea ügyvezető igazgatójának nyilatkozata a klub honlapján megjelent közleményben. – Folyamatos sikerei, az irányítókészsége és az ambíciója miatt kivételes kiszemeltnek számított a posztra.”

„Célunk, hogy irányításával megtartsuk a fejlődést, és a jövőben nagyobb sikereket érjünk el. José az első számú választás, mert hisszük, hogy ő a megfelelő ember erre a feladatra. Népszerű volt a klubnál, és az is maradt, és mindenki várja, hogy ismét vele dolgozhasson.”

Mourinho korábban 2004 és 2007 között irányította a londoni alakulatot, és két bajnoki cím mellett egy FA-kupát és egy Ligakupát is nyert a csapattal ezen időszak alatt. A távozása után előbb az Internazionalénál – amellyel két bajnoki címet szerzett és megnyerte második BL-serlegét –, majd a Real Madridnál dolgozott három évet. Utóbbi klubnál 2012-ben ugyancsak megnyerte a bajnokságot, ám a most befejeződött szezont ő maga is bukásként értékelte.

A Chelsea bejelentette azt is, hogy a portugál szakember három munkatársát – Ruí Fariát, Silvinho Lourót és José Moraist – viszi a klubhoz, ők mindannyian az első csapatnál fognak dolgozni az eddig is ott lévő Steve Holland, Christophe Lollichon és Chris Jones mellett.

Az európai Szuperkupában augusztusban mindjárt Josep Guardiola Bayern Münchenje ellen kezdő Mourinho hivatalos bemutatását június 10-én tartják a „kékeknél”.

Kimaradt?