Dühből ütött, kizárták Novak Djokovicsot a US Openről

Kizárták az első helyen kiemelt Novak Djokovicsot a US Open negyedik fordulójának mérkőzéséről, miután torkon ütött egy labdával egy a vonalbíró hölgyet.

A szerb játékos csalódott volt, miután elveszítette az adogatást Pablo Carreno Busta ellen az első játszmában. A spanyol így 6:5-re vezetett. Djokovics azonnal odasietett a vonalbíróhoz, elnézést kért, dühe nem ellene irányult. Hosszas vita kezdődött a verseny hivatalos személyei között, akik a kizárás mellett döntöttek.

Az Egyesült Államok Teniszszövetsége közölte: a Grand Slam szabálykönyvével összhangban, a torna versenybírája kizárta a 2020-as US Openről Novak Djokovicsot, aki szándékosan, a lehetséges következményeket nem kellően mérlegelve ütötte el a labdát.

 

"Mivel kizárták, Djokovics elveszíti a US Openen megszerzett összes ranglista pontot, és a versenyen elnyert pénzjutalmat is, továbbá megbüntetik a jogsértő esemény miatt kiszabott bírsággal” – olvasható a közleményben.

Djokovics volt az első számú esélyese a férfi egyesnek, 2020-ban eddig még egyetlen mérkőzését sem veszítette el. A 33 éves szerb éljátékos a 18. Grand Slam-diadalra tört.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?