Kosárdöntő: vereség szélére sodródott a Marosvásárhelyi BC

Vereség szélére sodródott a Marosvásárhelyi BC a férfi kosárlabda-bajnokság döntőjében, miután csütörtökön este a ligeti sportcsarnokban 2500 fanatikus szurkolója előtt 79-85-re elvesztette a sorozat ötödik mérkőzését. A címvédő Asesoft Ploiesti 3-2-re vezet és vasárnap hazai pályán szerezheti meg a bajnoki aranyhoz szükséges negyedik győzelmet.

A hazaiak trénere, Szrecsko Szekulovics magas felállással kezdte a mérkőzést, a Csuics, Csirics, Peciukas, Kandics és Barro kvintettel a Vlahovics, Mohammed, Timermanis, Burlacu, Tica ötös nézett farkasszemet.

Az első negyedet a hazai csapat uralta, Peciukas és Csirics most is vitték a prímet. A vendégcsapatot Tica tartotta életben, a szerb beállós szerezte az Asesoft első 12 pontját. A negyed végén 30– 23-ra a tigrisek vezettek.

A második negyed kissé szorosabbra sikerült, de a BC továbbra is tartani tudta a 7 pontos különbséget. A védelem jól működött, távoli dobásokra kényszerítették a vendég csapatot, amiket azok nem tudtak értékesíteni, így az első félidő végén 48 – 41-re a vásárhelyiek vezettek.

A harmadik negyedre teljesen kicserélődtek a csapatok, a ploiestiek magasabb fordulatszámra kapcsoltak és hathatós játékvezetői segítséggel átvették a vezetést (68-71).  

A bírói segédlet még szembetűnőbb volt a záró játékrészben, amikor a sípmesterek nem avatkoztak bele a játékba, hagyták, hogy a vendégek a szabályzat által megengedettnél agresszívebben védekezzenek. Többek között ennek is köszönhetően Csuicsék mindössze 11 pontot dobtak.

 „Sajnálom, hogy nem sikerült ma este győznünk, sok hibát vétettünk. Ploiești nagyon jó csapat, Stănescu és Tica nagyon jól játszott. A végére elfáradtak a fiúk és nem koncentráltak. Mi nem adtuk fel, egyszerűen ma jobb volt Ploiești, hosszabb volt a kispadjuk. A következő mérkőzésen mindent megteszünk a győzelem érdekében, úgy gondolom, hogy tudunk nyerni Braziban, csak szerencse kell. Köszönöm a szurkolóknak, hogy mellettünk voltak, az is lehet, hogy ez volt az idény utolsó hazai mérkőzése. Mondom lehet, de nem biztos” –  fogalmazott a mérkőzés végén Szrecsko Szekulovics.

Kapcsolódók

Kimaradt?