Bajnokok Ligája-selejtező: kemény dió vár a CRF-re és a Ferencvárosra

Szerda este lép pályára a labdarúgó Bajnokok Ligája 2. selejtezőfordulójában a román és a magyar bajnoki címvédő: a Kolozsvári CFR a horvát Dinamo Zágráb, a Ferencvárosi TC a skót Celtic Glasgow otthonában próbálja meg kivívni a továbbjutást.

A CFR két győztes tétmeccsel hangolt a horvát bajnok elleni találkozóra: a múlt szerdán a máltai Florian Valletta otthonában 2–0 arányban megnyert BL-selejtező, majd az Academica Clinceni elleni bajnoki rajt, a szintén idegenben aratott 2–1-es diadal után fogadja a Dinamót. A zágrábiak azonban keményebb diót jelentenek az előző két ellenfélnél, és Dan Petrescu, a kolozsvári vezetőedző dolgát nehezíti, hogy az új igazolások, vagy a koronavírussal fertőzött Păun és Djokovic később csatlakozott a felkészüléshez.

A Dinamo két forduló után vezeti a horvát bajnokságot, az első meccsen 6–0-ra nyárt városi vetélytársa, a Lokomotiva ellen, a második játéknapon pedig 1–0-ra győzte le az Istra 1961 csapatát.

A kolozsvári fellegvári stadionban 21 órakor kezdődő CFR–Dinamo Zágráb mérkőzést a Gigisport 1, a Telekom Sport 1 és a Look Sport tévék közvetítik.

FTC: nem akarnak skótok lenni a gólokat tekintve

Szerda este a skót Celtic Glasgow legendás otthonában, a Celtic Parkban lép pályára a Ferencváros a BL-selejtező 2. fordulójában. A zöld-fehérek múlt héten, a kvalifikáció első körében, hazai pályán magabiztos játékkal, Tokmac Nguen duplájával 2–0-ra győzték le a svéd Djurgardent. Azonban a második körre gyakorlatilag a legnehezebb ellenféllel, az 51-szeres skót bajnokkal kerültek szembe. A skótok az izlandi KR Reykjavík elleni összecsapásukon szinte meg sem izzadtak, 6–0-s kiütéssel léptek tovább.

A találkozó esélyese a papírforma alapján a glasgow-i gárda, amelynek piaci értéke a transfermarkt.de adatai alapján közel 92 millió euró, szemben a Ferencvárossal, ahol a játékosok összértéke 24 millió euró. Az ugyanakkor a Ferencvárosnak segíthet, hogy a pandémia miatt zárt kapuk mögött rendezik meg az összecsapást. A Celtic Park atmoszférája legendás, és gyakran a skót drukkerek fanatizmusa az, ami előre hajtja az együttest.

 

Bogdán Ádám a nyáron igazolt a Ferencvárosba, a kapus számára nem ismeretlen ellenfél a Celtic, korábbi csapata, a Hibernian színeiben ugyanis védett is a glasgow-i együttes otthonában. „Tudjuk, hogy egy kiváló, nemzetközi szinten is tapasztalt csapatról van szó, de szerintem van miből erőt merítenünk" – idézte a Ferencváros honlapja Bogdánt, aki hozzátette, több videót megnéztek a rivális korábbi mérkőzéseiről, melyekből látszik, hogy a skót együttes játékosai képesek nagy tempóban futballozni. Ennek ellenére a Celtic tavaly a BL-selejtező harmadik körében éppen a kolozsvári CFR-rel szemben egy hazai 4–3-as vereséget követően búcsúzott.

A találkozó 21.45 órakor kezdődik, a mérkőzés játékvezetője a holland Allard Lindhout lesz.

A koronavírus-járvány miatt a továbbjutás egy meccsen dől el. A győztesek a selejtező 3. fordulójába jutnak, amelynek sorsolását a jövő hétfőn tartják, a vesztesek az Európa Liga selejtezőjének 3. fordulójában lesznek érdekeltek (annak a párosítását szintén hétfőn sorsolják).

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?