Simona Halep bejutott a prágai tenisztorna negyeddöntőjébe

Simona Halep három szettben, 3:6, 7:5, 6:2 arányban legyőzte csütörtökön a cseh Barbora Krejcikovát, és ezzel bejutott a 202.250 dollár összdíjazású prágai tenisztorna negyeddöntőjébe.

A világranglista második helyét elfoglaló román lánynak több mint két órára volt szüksége ahhoz, hogy felülkerekedjen a világranglista 118. helyén álló ellenfelén. 

 

Halep breakkel kezdte a mérkőzést és vezetett is 2:1-re, de nem a tőle megszokott játékot hozta, sokat hibázott, így ellenfele 6:3-ra megnyerte a játszmát. A második szettben javult a román lány játéka, vezetett is 5:2-re, ekkor azonban ismét elkezdett sokat hibázni, így Krejcikova egyenlített (5:5), de a játszma vége Halepnek ment jobban, és a hatodik szettlabdát értékesítve 7:5-re nyert. A döntő szett elején a cseh elhúzott 2:0-ra, ezt követően azonban Halep megnyert zsinórban hat játékot (6:2) és ezzel a mérkőzést is.

Halepnek tíz kettős hibája volt a találkozón, míg ellenfelének három, a román lány 21 nyerő ütést mutatott be, a cseh 30-at, Krejcikovának azonban 34 ki nem kényszerített hibája volt, míg Halepnek 26. 

A negyeddöntőben a lengyel Magdalena Frech (WTA-174.) lesz Simona Halep ellenfele.

Beguék ma folytatják

Félbeszakadt a sötétség miatt csütörtök este az Irina Begu - Leonie Kung (Svájc) közötti mérkőzés a 202.250 dollár összdíjazású prágai tenisztorna nyolcaddöntőjében. A svájci játékos 7:6 (3) arányban megnyerte az első szettet. Kung 2:0-val nyitott, de Begu (29 éves, WTA - 82.) 3:2-re fordított. Ezt követően a román lány kétszer elveszítette adogatását, majd brékelt, 4:5-nél szettlabdát mentett és rövidítésbe tolta a játszmát, amelyet azonban Kung 7-3-ra megnyert. A mindössze 19 esztendős Kung (WTA - 157.) 'szerencsés vesztesként' (a legmagasabban rangsorolt versenyző, aki kiesett a selejtezőben, de egy bejutott visszalépése miatt mégis kvalifikálják) jutott a főtáblára.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?