EL: a Sahtar könnyedén, a Sevilla szenvedve jutott a legjobb négy közé

A Sahtar Donyeck könnyedén, míg a Sevilla nehezen jutott a labdarúgó Európa-liga elődöntőjébe: a nyolc között előbbi 4-1-re verte az FC Baselt, míg utóbbi hajrában szerzett góllal 1-0-ra múlta felül a Wolverhampton Wandererst.

A 2009-ben UEFA Kupa-győztes ukrán együttes már az első játékrész derekáig kétgólos előnyre tett szert a gelsenkircheni, zárt kapus mérkőzésen, majd a másodikban büntetőből tövább növelte a különbséget, a végeredményt pedig egy gyors gólváltás állította be a hajrában. A Sahtarnak a fináléba jutásért hétfőn az olasz Internazionale lesz az ellenfele.

A második számú európai kupasorozatban ötször győztes Sevilla nagyon megszenvedett angol riválisával Duisburgban. Hiába játszott nagy fölényben, sokáig a Farkasok álltak a legközelebb a gólszerzéshez, csakhogy Raul Jimenez 11-esből sem tudott betalálni. Az andalúziaiak fölénye végül a 88. percben érett góllá, akkor Lucas Ocampos csúsztatott a jobb sarokba. A Sevilla vasárnap egy másik angol gárdával, a Manchester Uniteddel csap össze az elődöntőben.

Európa-liga, negyeddöntő
Sahtar Donyeck (ukrán)-FC Basel (svájci) 4-1 (2-0)
Sevilla (spanyol)-Wolverhampton Wanderers (angol) 1-0 (0-0)
Manchester United (angol)-FC Köbenhavn (dán) 1-0 (0-0, 0-0, 1-0) - hosszabbítás után
Internazionale (olasz)-Bayer Leverkusen (német) 2-1 (2-1)

A további program:
elődöntő:
Sevilla-Manchester United (vasárnap, 22.00)
Internazionale-Sahtar (hétfő, 22.00)
döntő:
augusztus 21., péntek, Köln 22.00

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?