banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Elhalasztják a Celtic és az Aberdeen két-két mérkőzését

Elhalasztják a Celtic és az Aberdeen következő két-két skót bajnoki mérkőzését, mivel játékosaik nem tartották be a koronavírus-járvány miatti karanténra vonatkozó szabályokat.

A skót szövetség kedden azok után hozta meg döntését, hogy korábban a nap folyamán a skót kormány arra figyelmeztetett, a fegyelmezetlenségek miatt a bajnokságot is felfüggeszthetik.

Előbb az Aberdeen nyolc tagja rúgott fel minden szabályt, amikor ellátogattak egy szórakozóhelyre, ahol közülük ketten megfertőződtek a koronavírussal. Ezt követően a bajnoki címvédő Celtic belga védője, Boli Bolingoli pályára lépett a Kilmarnock elleni vasárnapi összecsapáson, holott nemrég tért vissza Spanyolországból, és kötelező karanténba kellett volna vonulnia. Az eset után a Celtic nyilvánosan kért bocsánatot futballistája miatt, akinek tettét „hülyeségnek” nevezte.

A skót bajnok nemzetközi szereplését ez a döntés nem érinti. A Celtic a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában az izlandi KR Reykjavíkot fogadja jövő kedden. Ha továbbjut, a Ferencváros–Djurgarden meccs győztesével csap össze a második körben.

Kapcsolódók

Kimaradt?