Liga 1: értékes pontot szerzett Nagyszebenben a Sepsi OSK

Fülöp Loránd két góljának is köszönhetően 2–2-es döntetlent játszott a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a nagyszebeni Hermannstadt otthonában az első osztályú labdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszása 10. fordulójának szombat esti meccsén.

Rosszul indult a mérkőzés a vendégek számára, mert Niczuly kapus nem értett szót a saját védőivel egy kapu előtti kavarodás közepette, és a szemfüles – vagy inkább szerencsés? – Yazalde estében átemelte felette a labdát, korán vezetéshez juttatva a hazaiakat.

A játék irányítását egyre inkább átvevő Sepsi az első félidő végéhez közeledve egyenlített, egy jobb oldali szöglet után a jókor jó helyen lévő Fülöp Loránd közelről „bikázta” a léc alá a labdát. Térfélcsere után is a székelyföldiek uralták a meccset, mégis – ismét a védelem megingását kihasználva – a nagyszebeniek szereztek újból vezetést. Erre is volt azonban az ifjabbik Fülöpnek válasza, igaz, kellett hozzá Florin Ștefan „forintos” labdája, amelyet a kovásznai középpályás a tizenhatoson belülről belsővel helyezett el a hazaiak hálójába.

Hogy ez maradt a végeredmény, nagyban köszönhető a korábban gólpasszt jegyző Ștefannak, aki a 90. percben, amikor Niczuly Roland már verve volt, a gólvonalról hárított egy szebeni lövést.

A döntetlen végül is a Hermannstadtnak is jól jött, mert egy bepótolandó meccse még hátravan, a Sepsinek pedig a végelszámolásnál sokat érhet az egy pont.

Liga 1, alsóházi rájátszás, 10. forduló: Hermannstadt–Sepsi OSK 2–2, gólszerzők: Yazalde (5.), Debeljuh (73.), illetve Fülöp L. (35. és 83.). Korábban: Academica Clinceni–FC Voluntari 2–1, hétfőn: Poli Iași–Viitorul (a Chindia Târgoviște–Dinamo meccset elhalasztották, mert a vendégcsapat játékosai közül már tízen kapták el a koronavírus-fertőzést).
1. Viitorul 38 pont / 9 meccs
2. Clinceni 29/10
3. Voluntari 28/10
4. Sepsi OSK 28/10
5. Hermannstadt 28/9
6. Iași 22/9
7. Dinamo 21/7
8. Chindia 17/8

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?