Serie A: null-kettőről felállva fordított a Juventus ellen az AC Milan

Kiváló második félidőt játszott az AC Milan és a Juventus a Serie A történetének legnagyobb presztízsű rangadóján. A gól nélküli első játékrész után a Juve kétgólos előnyt szerzett, de a Milan a második félidő közepén tíz perc alatt fordított.

A Juventusnak volt az első félidőben több helyzete, de a 44. percben Zlatan Ibrahimovic bevette a vendégek kapuját, igaz, lesről. A szünet után a torinóiak szinte azonnal vezetést szereztek, Rabiot révén. Sőt, az 53. percben Cristiano Ronaldo kétgólosra növelte az előnyt.

A Milan azonban egy pillanatra sem adta fel, a 62. percben Ibrahimovic értékesített egy büntetőt, négy perccel később Franck Kessie kiegyenlített, sőt, szinte következő akcióból a fiatal portugál utánpótlás-válogatott, Rafael Leão megszerezte a vezetést. Ekkor már a Milan volt lélektani előnyben, Ante Rebic pedig a 80. percben eldöntötte a mérkőzést (4-2).

A két csapatnak a mostani idényben ez volt a negyedik egymás elleni mérkőzése, s az előző hármon fele annyi gól esett, mint most a második félidőben. A Milan a legutóbbi 22, a Juve elleni meccséből csupán egyet nyert meg a rendes játékidőben. A legutóbbi 14, a Juve elleni bajnoki mérkőzéséből 13-t elveszített. Négy gólt a „Zebrák” ellen legutóbb 1989. március 12-én tudott szerezni.

Az eredmény nem befolyásolja a bajnoki címért vívott harcot, mert a második helyen álló Lazio is kikapott – maradt a Juve 7 pontios előnye.

Serie A, 31. forduló

  • Lecce–Lazio 2-1
  • Milan–Juventus 4-2

Az élcsoport: 1. Juventus 75 pont, 2. Lazio 68, 3. Internazionale 64 (30 mérkőzés), 4. Atalanta 63 (30), 5. AC Milan 49, 6. AS Roma 48 (30), 7. Napoli 58 (30).

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?