Budafokra adta kölcsön a Puskás-díjas Zsóri Dánielt a Fehérvár FC

A MOL Fehérvár FC-től a labdarúgó NB I-be feljutott Budafok együtteséhez került kölcsönbe a Puskás-díjas Zsóri Dániel.

A magyarországi NB II második helyezettjeként élvonalba került Budafok a honlapján jelentette be az egyéves kölcsönszerződést. „Zsóri Dániel érkezésével tovább erősítjük a konkurenciaharcot a támadósorban" – idézte a weboldal Oláh Lóránt sportigazgatót. „Fiatal kora ellenére Dani már bizonyított néhány NB I-es mérkőzésen, bízunk benne, hogy Budafokon tovább fejlődik majd."

A honlap kiemelte: az előző szezonban a kooperációs megállapodás értelmében – Zsóri futballozott az NB II-es Budaörs színeiben, az élvonalban öt, a másodosztályban négy találkozón szerepelt, februárban a Vác ellen szabadrúgásból lőtt győztes gólt.

Zsóri Dániel az Arad megyei Simonyifalva szülötte, de 10 éves kora óta Békéscsabán nevelkedett, az ottani korosztályos csapatokból pedig a debreceni akadémiára, majda a DVSC felnőtt csapatához vezetett az útja. A 19 esztendős csatár tavaly februári – a Ferencváros elleni győztes – találatával érdemelte ki a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) által adományozott, az év legszebb góljának járó Puskás-díjat, amiért szülőfalujában díszpolgárrá avatták.

Kapcsolódók

Kimaradt?