Óriási üzletet ütött nyélbe a Juventus és a Barcelona

Arthur Melo az FC Barcelona labdarúgócsapatától 72 millió euróért a Juventushoz szerződött, ezzel egy időben a bosnyák Miralem Pjanic 60 millió euróért cserébe az olasz csapattól a katalánokhoz igazolt.

A spanyol együttes a honlapján jelentette be, hogy a brazil középpályás a mostani idényt követően csatlakozik a torinóiakhoz, akik különböző feltételek teljesülése esetén további tízmillió eurót utalnak át a Barcának, míg az ugyancsak középpályás Pjanicért további ötmillióra számíthat a Juventus. Utóbbi négyéves szerződést írt alá Barcelonában, kivásárlási ára 400 millió euró.

A 23 éves, hússzoros válogatott Arthur 2018 nyarán a Gremiótól szerződött Spanyolországba, ahol 72 mérkőzésen szerepelt és négy gólt szerzett. A csapattal egy bajnoki címet nyert és egy spanyol Szuperkupa-győzelmet aratott.

A 30 esztendős, 92-szeres válogatott Pjanic 2016 óta erősítette a Juventust, előtte a Metzben, a Lyonban és az AS Romában futballozott. Jelenlegi klubjával háromszor szerzett olasz bajnoki címet, kétszer Olasz Kupát, egyszer pedig olasz Szuperkupát nyert.

Kapcsolódók

Kimaradt?