Novak Djokovics világelső teniszezőt is megfertőzte a koronavírus

Novak Djokovicsot és a feleségét is megfertőzte a koronavírus. Ezt a Belgrádban tartózkodó világelső teniszező jelentette be kedden.

A belentés előzménye, hogy több résztvevője is megfertőződött a Djokovics által karitatív célokból szervezett, Adria Tour nevet viselő tornának, amelynek keretében élvonalbeli játékosok mérkőztek meg Belgrádban, majd a torna második állomásán, a horvátországi Zárában (Zadar).

Miután vasárnap kiderült, hogy Grigor Dimitrov bolgár teniszező fertőzött, lefújták a zárai torna fináléját, és több résztvevőn is koronavírus-tesztet végeztek. Kiderült, hogy egy horvát teniszező, Borna Coric és két edző is megfertőződött. A város polgármestere és a megye elöljárója két hét házi karanténba vonult, ugyanúgy, mint több tucat résztvevő, aki a versenyen a fertőzöttekkel érintkezett.

„Ahogy megérkeztünk Belgrádba, azonnal teszteltek engem is és Jelenát is. Az eredmény esetünkben pozitív lett, a gyerekeink tesztjei azonban negatívak lettek. Amit az elmúlt hetekben tettünk (megszervezték az Adria Tourt – a szerk.) tiszta szívből és őszinte szándékból szándékból tettük” – idézte a szerb világelső keddi közleményét a Nemzeti Sport.

Djokovics közölte: az Adria Tour célja az volt, hogy a rászorulóknak gyűjtsenek támogatást és a szervezési munka minden abban résztvevő számára szívmelengető és lélekemelő volt. „Akkor kezdtük el szervezni a Tourt, amikor azt hittük, hogy a vírus már gyengül és egy ilyen rendezvény megtartásához megfelelőek a feltételek. Sajnos azonban a vírus még mindig köztünk van, és úgy néz ki, az új valóság az, hogy meg kell tanulnunk együttműködni és együtt élni vele” – írta a sportoló.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?