Ianis Hagi végleges szerződést kötött a Glasgow Rangers-szel

Három millió fontot fizet a skót élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Glasgow Rangers a belga Genk csapatának cserébe Ianis Hagi végleges játékjogáért. 

Az ifjabbik Hagi tavaly ősszel igazolt édesapja csapatától, a FC Viitorul Konstancától a belga bajnok Genkhez, amelyben 14 bajnoki mérkőzésen három gólt szerzett. Lassa-lassan kikopott a csapatból, ezért mentőővként érkezett számára a januári átigazolási időszakban a skót rekordbajnok Rangers érdeklődése, amely - vásárlási opcióval - kölcsönvette.

A skót csapatban 12 összecsapáson három gólt és két gólpasszt jegyzett a támadó középpályás, ez pedig meggyőzte a klubot, hogy érvényesítse vásárlási opcióját.

A Genk eredetileg 4.5 millió font körüli összeget szeretett volna a 21 éves irányítóért, de a Sky Sports beszámolója szerint a Rangers 3 milliót fizet részletekben a következő három évben.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy a felkészülésre újra csatlakozhatom a csapathoz, és újra felvehetem a híres mezt. Volt érdeklődés más csapatoktól is, de az elsődleges célkitűzésem mindig is az volt, hogy visszatérjek Glasgow-ba, és a Rangersben játsszak. Rendkívül élveztem az Ibroxban töltött kölcsönidőszakomat, és alig várom, hogy a lehető leghamarabb a szurkolóink előtt játszhassak. Ugyanakkor jelenleg abban reménykedem, hogy minden Rangers-szurkoló és azok hozzátartózói is biztonságban és jól vannak”.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?