Férfi kézi: huszonegyedszer magyar bajnok a Veszprém

A magyar férfi kézilabda bajnokság döntőjében a Veszprém a tízgólos hazai győzelem után idegenben is legyőzte a Szegedet, ezzel megvédte címét. A 26-24-es vendéggyőzelem az utolsó percben alakult ki, amivel huszonegyedik aranyérmét szerezte a klub.

Az első félidőben egyszer vezetett a Szeged, 7-6-ra a 18. percben, előtte 5-2-re meglépett a Veszprém. A 27. percben húzott el ismét a címvédő, a 13-9-es vezetés kitartott a félidő végéig, miután Sulic az utolsó pillanatban betalált.

Ezt a négy gólt a 44. percre tüntette el a Szeged, hogy onnan négy perc múlva ismét ennyit alakítson ki magának az MKB.

A törvényszerű hullámzás miatt az utolsó percben 24-25-nél a Szeged az egyenlítésért támadott, de Prodanovics lehetetlen szögből hibázott.

Ugalde ellenben egy indításból betalált. Az utolsó szegedi támadásnál Sulic rárontott Kekezovicra, ezt a bírók piros lappal büntették.

"Jobban játszottunk, szerencsésebbek voltunk, de mindenki fáradt volt már a szezon végére. Érdemes volt hazatérni, dolgozunk tovább, hogy jövőre a BL négyes döntőjére is odaérjünk" - mondta a Sportklubnak az első magyar bajnoki címét ünneplő Nagy László.

Kimaradt?