Katarina Bulatovic a BL-győztes Győrben folytatja

A világ egyik legjobb átlövője, a montenegrói Katarina Bulatovic a Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását. A magyar klub pénteken jelentette be a 28 éves játékos érkezését.

Bulatovic 2007-ben a dán Slagelsével, tavaly pedig a montenegrói Buducsnoszt Podgoricával BL-t nyert. A montenegrói válogatottal 2012-ben Európa-bajnok és olimpiai ezüstérmes volt, a londoni ötkarikás játékokon ő lett a legeredményesebb játékos.

A balkezes világklasszis az előző idényben az Oltchim Râmnicu Vâlceát erősítette, amely a Győrrel szemben veszített az idei BL-elődöntőben.

Az elvi megállapodás valószínűleg már hetekkel ezelőtt megszületett, de a felek szerették volna megvárni a bejelentéssel a Bajnokok Ligája döntőjét, amelyet a Larvik ellen sikerrel vívott meg a Győr.

A hivatalos bejelentésre, a Győri Audi ETO KC május 29-én, 12 órától kerítenek sort. A montenegrói átlövő mellett a Dunaújvárosból érkező Bognár-Bódi Bernadett szerződtetését is ekkor jelentik be. A szélső a Szkopjébe igazoló Jovanka Radicsevics pótlására érkezik. Ugyanakkor a francia Raphaelle Tervel meghosszabbította szerződését.

„Hivatalosan is elmondhatom, hogy Katarina Bulatoviccsal két-, Bognár-Bódi Bernadettel egyéves szerződést kötöttünk. Ezenfelül marad még egy szezont Raph Tervel, s szülése után júliusban a csapattal kezdi meg a felkészülést Hornyák Ágnes. Talán nem túlzás az állítás, hogy minden idők legerősebb ETO-ja lesz a jövő évi – nyilatkozta a kisalfold.hu-nak Kelecsényi Ernő klubelnök. – Változások még lesznek, mert Víg Vivien és Hosszú Boglárka Dunaújvárosba szerződik, nagy bánatunkra Schatzl Nadine Érdre igazol. Érkezik viszont a juniorválogatott jobbszélső Vesztergombi Dalma Szentendréről, Marincsák Nikolett Debrecenből, míg Gulyás Vanda tőlünk, az ETO-tól megy Veszprémbe. Az is eldőlt, hogy Planéta Szimonetta és Tóth Gabriella ugyan marad Veszprémben, de nagyon sokat készül majd az első csapatunkkal."

Kapcsolódók

Kimaradt?