Virtuális tenisztornán indul Rafael Nadal és Andy Murray

Andy Murray és Angelique Kerber után többek között Rafael Nadal is jelezte, részt vesz egy április végi, jótékonysági virtuális teniszversenyen.

A világranglistán jelenleg második, 19-szeres Grand Slam-tornagyőztes spanyol játékos mellett a belga David Goffin (10.), az orosz Karen Hacsanov (15.), az amerikai John Isner (21.), míg a nők közül a korábbi wimbledoni döntős kanadai Eugenie Bouchard, Babos Tímea párostársa, a francia Kristina Mladenovic, illetve a holland Kiki Bertens (7.) biztosította szerepléséről a szervezőket. A tornán nemenként 16-16 játékos méri össze tudását egy videojáték keretein belül, az otthonában. A tornát április 27. és 30. között rendezik.

„Nemcsak a szórakoztatás a célunk, hanem szeretnénk segíteni is ezekben a nehéz időkben” – mondta korábban Feliciano López versenyigazgató.

A virtuális tornán a férfiaknál és a nőknél is 150 ezer euró lesz a pénzdíj, s a győztesek a végén eldönthetik, nyereményük mekkora részét fordítják társaik megsegítésére. A szervezők emellett 50 ezer eurót ajánlottak fel a koronavírus-járvány hatásainak enyhítésére. A férfi, illetve női tornákat szervező ATP és WTA március elején függesztette fel a teniszszezont, amely legkorábban július közepén folytatódhat, emiatt sok, elsősorban alacsonyan rangsorolt játékosnak veszélybe került a megélhetése.

Kapcsolódók

Kimaradt?