banner_WcGrRqIF_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_970x250.png
banner_Vs7ERmQb_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_728x90.png
banner_saW4mTn2_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_300x250.png

Bronzért játszhatnak a magyar pólóslányok

A bronzéremért játszhat a magyar női vízilabda-válogatott a londoni olimpián, miután a kedd esti elődöntőben 10-9-re kikapott a spanyol csapattól. A csütörtöki "kisdöntőben" az Egyesült Államokkal szemben alulmaradt Ausztrália lesz az ellenfél.poloslanyok

Öt napon belül másodszor találkozott a két együttes az olimpián, a keddi elődöntős ütközet előtt, a pénteki csoportmecsen a spanyolok nyertek 13-11-re. Ez azonban önmagában mit sem jelentett, mert például a januári Európa-bajnokságon, ahol bronzérmes lett Merész András alakulata, 11-9-es magyar siker született a negyeddöntőben.

A londoni vízi csata mindenesetre spanyol góllal kezdődött, majd folytatódott is (0-2), mindkettőt emberelőnyből lőtték, de fórból következett a magyar szépítés is, Antal Dóra jóvoltából (1-2).

Harsant is a nézőtérről a "Ria, ria, Hungária!" több ezer magyar torokból, a szurkolók lelkesítőleg énekeltek is, de az újabb találatra a következő negyedig várni kellett, mert hosszú időre "befagyott" az eredmény.

A "jégtörés" a második negyed nyitópercében megtörtént az ellenfél révén: a spanyolok megint fórt kaptak, s be is lőtték, akárcsak a következő támadásukat egy megúszás végén (1-4). Szücs Gabriella pompás pattintásával indulhatott volna a felzárkózás, csakhogy a túloldali nagylövő Anni Espar Llaquet harmadszor is betalált (2-5). Szücs a jobb felső sarkot nézte ki magának, s az irányzék is rendben volt, de a válasz két újabb spanyol gól formájában gyorsan érkezett (3-7). A félidő hajrája azonban a magyaroké volt: előbb Antal, majd Keszthelyi Rita tette hozzá a magáét a visszakapaszkodáshoz (5-7).

A harmadik játékrész az ezúttal átlövőként jeleskedő center, Bujka Barbara bombájával startolt (6-7). Ellentételként a spanyolok felavatták a Bolonyait a kapuban váltó Gangl Edinát (6-8). A csapatkapitány Drávucz Rita rázta meg ekkor magát (7-8), s az egyenlítés is sikerülhetett volna, de kimaradt a magyar fór, a spanyolok viszont betaláltak (7-9). s

A zárónegyedben itt is, ott is kimaradtak a helyzetek, mígnem négy perccel a vége előtt a magyar kapuban landolt a labda (7-10). Drávucz szép lefordulásból, Czigány Dóra pedig átlövésből volt eredményes (9-10), de hiába, a jobban játszó spanyolok nem engedték ki a kezükből a sikert.

Kimaradt?