Erste Liga: dráma Gyergyóban, hetedik meccsen dől el a Corona-HK negyeddöntő

Hosszabbításban győzte le a Brassói Corona a házigazda Gyergyói HK-t a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjének hatodik mérkőzésén, így a sorsdöntő hetedik találkozóra Brassóban kerül sor pénteken.

Akárcsak legutóbb, a gyergyói csapatból ezúttal is hiányzott három kulcsember, Pesztunovnak eleve csak egy meccse volt a rájátszásban, Mathew Rupertnek annyi sem, míg Vorobjov másodszor nem játszhatott. Ezzel együtt a székelyek szerezték meg a vezetést a 12. percben, Péter Zsolt iramodott meg, rálőtte, a kipattanót fonákkal tette vissza ő maga a középen érkező Tendlernek, 1-0. 

Brassónak a második harmad elején sikerült egyenlítenie, Frankót egyedül hagyták Tőke Zoltán kapujának előterében, a légiós bravúros mozdulattal fejezte be az akciót, 1-1.  A folytatásban jó néhány előnyt fújtak a bírók ide is és oda is, ám újabb találat a szünetig nem született.

A harmadik felvonás első felében igen fegyelmezett és gyors hoki zajlott a jégen, egészen kiváló kapusteljesítmények mellett. Utána két brassói és egy gyergyói kisbüntetés következett felváltva, elképesztő helyzetekkel. Ryan Rupert hatalmas kapuvasat lőtt, Brownnak hátrányban volt komoly egyéni akciója, maradt az 1-1, immár másodszor következhetett hosszabbítás a párharc során.

Továbbra is nagy volt a tempó és rengeteg a helyzet, a GYHK újabb kapuvasat lőtt, majd Franko szólóját fogta hatalmas bravúrral Cooke. Aztán Molnár Zsombor kaparintotta meg a korongot, bekanyarodott a kapu elé, majd nem hibázott. A Brassó 2-1-re nyert, a sorsdöntő hetedik mérkőzést pénteken rendezik a brassói műjégcsarnokban. 

Erste Liga, eredmények
negyeddöntő, 6. mérkőzések:
Fehérvári Titánok - FTC-Telekom 2-4 (1-1, 1-1, 0-2), az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcot 4-2-re a Ferencváros nyerte.
Gyergyói HK-Brassói Corona 1-2 (1-0, 0-1, 0-0, 0-1) - hosszabbítás után, az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-3.

Az Újpest és a Csíkszeredai Sportklub már korábban továbbjutott.

Az elődöntőben egy-egy magyarországi és egy-egy erdélyi csapat lesz érdekelt. Az egyik ágon Újpest-Ferencváros elődöntőt rendeznek, amely egyúttal magyar bajnoki döntő is lesz. Másik ágon a debrecent felülmúló Csíkszeredai Sportklubnak péntekig kell várnia ellenfelére.

Kapcsolódók

Kimaradt?