BL: a Real otthon, a Juventus idegenben kapott ki

Győzni tudott Madridban a Manchester City, ezzel nagy esélyese lett a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek leginkább várt párharcának. A másik összecsapáson az Olympique Lyon meglepte a Juventust, amely egy gólos hátrányból várhathat a visszavágót. 

Bár sok nagy meccset láthattunk a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőiben, a legnagyobb rangadónak a Real Madrid–Manchester City ígérkezett. Főleg azután, hogy az UEFA két évre elmeszelte Manszúr sejk csapatát. Az első félidő ennek ellenére kisebb csalódást okozott, egyik csapat sem nyílt ki, így elég eseménytelen, vérszegény futballt láthattunk. A szünet után viszont felpörögtek a dolgok. A City elkezdett egyre jobban futballozni, de nem élt a lehetőségeivel, nem úgy a Real, amely Isco góljával megszerezte a vezetést.

Ekkor a hazai csapat került fölénybe, de a City nem adta fel: előbb Jesús fejelt gólt De Bruyne passzából, majd a belga talált be tizenegyesből (2–1). Később még Sergio Ramost is kiállították a hazai csapatból, amely így hátránnyal és csapatkapitánya nélkül mehet Manchesterbe. Komoly feladat vár így a Realra.

A másik szerdai meccs toronymagas esélyese a Juventus volt, bár Lyonban találkozott a két csapat. A francia együttes aztán megtréfálta a Juvét, az első félidőben sokkal jobban futballozott, és megérdemelten szerzett vezetést. Bár a szünet után C. Ronaldo és társai becsülettel próbálkoztak, a Lyon 1–0-ra megnyerte az odavágót. Ettől függetlenül továbbra is a Juventus a favorit, de messze nem várhatja olyan nyugodtan a visszavágót, mint amire sokan számítottak.

Kapcsolódók

Kimaradt?