Nehezen győzött Simona Halep Ons Jebeur ellen a dubaji WTA-tornán

Nagyon nehezen, 1:6, 6:2, 7:6 (7) arányban győzött szerdán Simona Halep Ons Jebeur ellen a Dubajban (Egyesült Arab Emírségek) zajló, 2 643 670 dollár összdíjazású kemény pályás WTA-tenisztorna nyolcaddöntőjében.

Az első helyen kiemelt Halepnek pontosan két órára volt szüksége, hogy túllépjen egy meglehetősen kényelmetlen ellenfélen, aki sima 1:6-ra vitte az első szettet, és bár Simona fordított, mégis meccslabdája volt a tie-breakben.

Halep, aki nem játszott az Ausztrál Nyílt Bajnokság óta teljesen ütemtelenül kezdett, és a változatos játékot produkáló tunéziai lány gyorsan elvette az első játszmát (1:6). Halep beindult a második szettben, és a kissé elfáradó Jabeur hibáit is kihasználva, 3:0-ra, majd 5:1-re is vezetett, majd 6:2-re lezárta a játszmát.

A döntő szett előtt ápolásra szoruló román játékos magabiztosan kezdett, 3:0-lal, majd 4:1-gyel ment, de Jabeur beerősített, 4:4-en egyenlített, majd 5:5 lett, amikor is a tunéziai lány megnyerte Halep szerváját (5:6), ám Halep mindent bevetett, nullára visszabrékelte Jabeurt, és rövidítésbe tolta a döntőt. A tie-breakben a konstancai teniszező 4:2-re, majd 6:3-ra vezetett, ám mind a három meccslabdáját elveszítette, mi több, négy zsinórban megnyert pont után Jabeur állt nyerésre 6:7-en, innen azonban csak Simona nyert labdát, és 9:7-re behúzta a rövidítést.

Halep négy ászt ütött és egy kettőshibát vétett, míg ellenfele egy ásszal és öt kettőshibával zárt. Halep jobban szervált, és 10 nyerője mellé 24 ki nem kényszerített hibát gyűjtött, míg Jabeur több nyerőt ütött - 26, de még sokkal több ki nem kényszerített hibája volt - 41.

A román lány a negyeddöntőben a fehérorosz Arina Sabalenkával játszik, aki szerdán 6:4, 6:3-ra verte a belga Elise Mertenst.

Halep bebiztosított magának egy 50 100 dolláros csekket és 100 WTA pontot.

A világranglista második helyén álló, 2015-ös bajnok Halep tavaly a negyeddöntőig jutott Dubajban, ahol a svájci Belinda Bencictől szenvedett vereséget.

A nyolcaddöntők eredményei:
Jennifer Brady (USA) - Marketa Vondrousova (Csehország) 4:6, 6:4, 6:1
Karolina Pliskova (Csehország) - Krisztina Mladenovic (Franciaország) 6:1, 6:2
Garbine Muguruza (Spanyolország) - Veronika Kudermetova (Oroszország) 7:5, 4:6, 6:4
Petra Martic (Horvátország) - Barbora Strycova (Csehország) 6:3, 6:3
Jelena Ribakina (Kazahsztán) - Katerina Siniakova (Csehország) 6:3, 6:3
Arina Szabalenka (Fehéroroszország) - Elise Mertens (Belgium) 6:4, 6:3
Simona Halep (Románia) - Ons Jabeur (Tunézia) 1:6, 6:2, 7:6 (7)
Anett Kontaveit (Észtország) - Anasztaszija Pavljucsenkova (Oroszország) 7:6 (5), 7:5

A negyeddöntők párosítása

  • Simona Halep - Arina Szabalenka 
  • Jennifer Brady - Garbine Muguruza
  • Petra Martic - Anett Kontaveit
  • Jelena Ribakina - Karolina Pliskova 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?