Kézilabda: visszavonul Sterbik Árpád

A szezon végén visszavonul Sterbik Árpád, a Telekom Veszprém kézilabdacsapatának vajdasági származású világklasszis kapusa – írja az Origo.

„Ha a szívemre teszem a tenyeremet, azt kell, hogy mondjam, már négy-öt éve fontolgattam ezt a lépést. Azonban mindig közbejött valami, ami miatt mégis maradtam. Félre ne értsenek, egy pillanatig sem bánom. A kézilabda az életem része lett, s ez így fog maradni azután is, ha a kapuban már nem én állok majd ott. A spanyol Rodrigo Corrales jövő nyári érkezésével ugyanis ki fog alakulni egy olyan kapustrió Veszprémben, amely nélkülem is stabilan biztonságot nyújt majd a játékostársaknak, s nem utolsósorban a szurkolóinknak is" – mondta Sterbik, aki hozzátette, két gyönyörű gyermek, és egy csodálatos feleség várja otthon, így nem szomorkodhat, és arra kéri a szurkolókat, ők se tegyék.

„Messzire nem megyek: ha szükség lesz rám, akkor beugrásra kész leszek" – mondta a zentai születésű Sterbik, aki könnyen lehet, hogy kapusedzőként folytatja Veszprémben.

Sterbik kétszer volt a Veszprém kapusa, de védett a Ciudad Realban, az Atlético Madridban, a Barcelonában és a Vardar Szkopjéban is. A jugoszláv és a szerb-montenegrói válogatottban 120, a spanyolban 75 alkalommal szerepelt. Nyert világbajnokságot, Európa-bajnokságot, négyszer Bajnokok Ligáját, 2005-ben pedig a világ legjobb kézilabdázójának választották.

(Nyitókép: Sterbik Árpád | Fotó: DPA)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?