Hélder Cristovao a DAC új vezetőedzője

Hélder Marino Rodrigues Cristóvao lett a Dunaszerdahelyi AC új vezetőedzője. A 48 éves, angolai származású portugál szakember két és fél éves szerződést írt alá a felvidéki csapattal.

„Nagyon boldog vagyok ezért a lehetőségért. A DAC egy nagyon ambiciózus klub, amely elképesztő infrastruktúrával rendelkezik. Új stadion, új akadémia, fantasztikus és nagyszámú szurkolótábor, akik imádják a csapatot – örülök, hogy mindennek a részese lehetek. Szeretnék néhány új dolgot vinni a klub életébe, új szervezettséget, amivel segíthetek előbbre lépni. Az egyik legfontosabb feladatom a fiatalok fejlesztése lesz, és már nagyon várom a közös munkát” – nyilatkozta a DAC honlapjának Hélder Cristovao. Ő lesz a DAC első portugál edzője és egyúttal a 25. a klub élvonalbeli szereplése során.

Hélder Cristovao (szül. 1971. március 21-én) játékosként 35 alkalommal viselte a portugál válogatott mezét, három gólt szerzett. Az egykori középhátvéd részt vett az 1996-os Európa-bajnokságon, ahol végigjátszotta hazája mind a négy mérkőzését. Klubszinten a Benfica Lisszabon, La Coruňa, Newcastle vagy a Paris SG csapataiban is szerepelt. Edzői pályafutása során Portugáliában (Estoril, Protimonense, Benfica B) és Szaúd-Arábiában (Al Nassr FC, Al-Ettifaq FC) dolgozott.

Kapcsolódók

Kimaradt?