Jégkorong: elkezdődtek a Román Kupa küzdelmei

Szerdától vasárnapig játszanak a honi felnőtt férfi jégkorong alakulatok a Román Kupáért. A csoportküzdelmek eddig nem hoztak meglepetést, bár a Bukaresti Steaua ráijesztett a Csíkszeredai Sportklubra csütörtök este.

Nagyarányú győzelmekkel kezdték a mérkőzés-sorozatot az esélyes gárdák: a Brassói Corona és a Gyergyói Hoki Klub is kiütötte a bajnokságban is statiszta-szerepre kényszerülő Sportul Studențesc csapatát, míg a Galac hét góllal verte a Bukaresti Steauát.

A kupa címvédője, a Csíkszeredai Sportklub csütörtökön lépett először pályára és ugyan a nyolcadik percre kétgólos előnybe került a (nevében) fővárosi alakulat, még az első harmadban fordítottak a csíkiak és végül magabiztosan húzták be a mérkőzést. A Sportklub számára biztató lehet, hogy pályára léptek a csapat korábban sérüléssel bajlódó játékosai: a kapus Adorján Örs, Becze Tihamér, Rokaly Szilárd és Flinta Botond is ott voltak a jégen.

Pénteken:

  • 15 ó Galaci CSM–Csíkszeredai Sportklub
  • 19 ó Brassói Corona–Gyergyói HK

Szombaton szünnap lesz, vasárnap a két csoportelső a döntőben, a két csoportmásodik a bronzmeccsen lép majd jégre. A kisdöntő 15, a döntő pedig 19 órakor kezdődik.

Friss hír a csíkszeredai csapat háza táján, hogy újabb játékossal erősítették meg a keretüket a kék-fehérek: Maxim Vesutkin a tavalyi évben mutatkozott be az ERSTE Ligában, most szlovákiai kitérővel érkezik Csíkszeredába. A klub közleménye szerint erős, gyors, gólerős játékosról van szó, aki már csatlakozott is a kerethez.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?