Sorozatban harmadszor lett holland bajnok az Ajax

Bajnok lett az Ajax labdarúgócsapata a holland élvonalban: az amszterdamiak az Eredivisie 33. fordulójában 5–0-ra legyőzték hazai pályán a sereghajtó Willem II-t, s ezzel bebiztosították a végső elsőségüket. A PSV odahaza megverte (4–2) a Babos Gáborral felálló NEC Nijmegent, míg a Feyenoord kikapott az ADO Den Haag otthonában.

Az Ajax már az első percekben érzékeltette, hogy a bajnoki címért lépett pályára, letámadta a Willem II-t. A 12. percben ennek meg is lett az eredménye, Kolbeinn Sigthórsson fejelte a hálóba Ryan Babel beadását. A 25. minutumban kettőre növelte előnyét a címvédő, Cristian Eriksen volt eredményes, így már a szünetre megnyugtató előnyre tettek szert az amszterdamiak.

A fordulás után sem változott a játék képe, az Ajax támadott és gólokat szerzett. A 69. percben Viktor Fischer volt eredményes, a gólpasszt ismét Babel jegyezte. Aztán Siem de Jong a rövid saroknál érkezve talált a hálóba Eriksen szögletéből, majd a végeredményt Danny Hoesen állította be Eriksen újabb asszisztját értékesítve.

Az Ajax a győzelmével bebiztosította a bajnoki címét, a 2010–2011-es és a 2011–2012-es szezon után zsinórban harmadszor, míg összesen 32. alkalommal végzett az élen a holland pontvadászatban. Frank de Boer pedig igazi sikeredzővé vált, hiszen harmadszor lett aranyérmes edzőként az amszterdami együttessel. A Willem II veresége közben azt jelentette, hogy a tilburgi gárda búcsúzott az élvonaltól.

Kimaradt?