Női jégkorong Divízió 3. világbajnokság: nem sikerült a feljutás a román válogatottnak

Utolsó mérkőzésén vereséget szenvedett Belgiumtól a Szófiában zajló világbajnokságon a romániai női jégkorong-válogatott. Ezzel eldőlt, hogy a csapat a harmadik helyen végzett a megmérettetésen és nem sikerült visszakerülnie a Divízió 2. csoportba.

A feljutás reményében lépett pályára kedden este a székelyföldi játékosokra épülő romániai válogatott Belgium ellen. Egy rendes játékidős győzelem mindenképpen tornagyőzelmet és így feljutást ért volna. Jól kezdett a romániai csapat, lendületesen vetették bele magukat a lányok a küzdelembe, aminek a 14. Percben meg is lett az eredménye, Voicu Ana szerzett vezetést. Négy perc múlva egalizáltak a belgák: Bosmans góljával egy-egyes döntetlennel mehettek az első szünetre a felek.

A második húsz percben összeesett Románia, 12 perc alatt három gólt lőtt Belgium, ezzel gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. Előbb de Guchtenare Lotte duplázott, majd Maka tette fel a belga teljesítményre a koronát három gólos előnyt kiharcolva a záró játékrészre.

A harmadik harmadban nem történt csoda, Voicu Ana még szerzett egy gólt a hajrában, de ettől függetlenül magabiztosan győzött Belgium, ami azt jelenti, hogy a végelszámolásnál Dél-Afrika válogatottja örülhetett, ők egy szinttel magasabban folytathatják jövőre, Románia pedig maradt a Divízió 3-ban. Érdekesség, hogy a tornagyőztest 11-4-re lépte le a nyitómérkőzésén a romániai csapat.

A torna legeredményesebb romániai játékosa a budapesti MAC Marilyn csapatának csatára, a csíkszeredai születésű Csiszér Tímea lett, aki 9 ponttal (4 gól, 5 gólpassz), +8-as hatékonysági mutatóval zárta a szófiai tornát.

 

Női jégkorong, divízió 3-as világbajnokság, 5. forduló
Románia–Belgium 2–4 (1–1, 0–3, 1–0)
Szófia, Bulgária
Gólszerzők: Ana Voicu (14. és 60.p.), illetve Bosmans (18.p.), de Guchtenaere (25. és 33.p.), Maka (38.p.)

A zárónap további eredményei:

  • Dél-Afrikai Köztársaság–Litvánia 4–2
  • Bulgária–Hongkong 5–0
A torna végeredménye:
1. Dél-Afrikai Köztársaság (feljutott a divízió 2-be.) 12 pont
2. Belgium 9 p.
3. Románia 9
4. Bulgária 8
5. Litvánia 6
6. Hongkong 1

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?