banner_uTEymvI8_970x250.jpg
banner_r1k9kdWS_300x250.jpg

Női kézilabda-vb: elődöntős az olimpiai bajnok orosz válogatott

Elsőként az olimpiai címvédő orosz válogatott biztosította helyét a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság elődöntőjében.

Az oroszok a középdöntő második fordulójában, kedden Kumamotóban 35:28-ra legyőzték Montenegró csapatát, továbbra is százszázalékos mérleggel rendelkeznek, és már biztosan ott lesznek a legjobb négy között.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Julija Manaharova lett 12 góllal, Jaroszlava Frolova tízszer talált be. A montenegróiak közül Jelena Despotovic, a Debrecen balátlövője két, Katarina Bulatovic, a Győr jobbátlövője négy gólt dobott.

Magyar szempontból azért fontos a jó orosz szereplés, mert Kim Rasmussennek a legutóbbi Európa-bajnokságon hetedik csapata akkor jut ki a márciusi olimpiai selejtezőre, ha a tavalyi kontinenstorna 2–6. helyezettjei, vagyis Oroszország, Hollandia, Norvégia, Svédország és Románia közül legalább négy válogatott kivívja az olimpiai szereplés, illetve a selejtezőn való részvétel jogát a világbajnokságon.

Eredmény, középdöntő, 2. forduló, 2. csoport: Oroszország–Montenegró 35–28 (17–16); később: Japán–Spanyolország, Svédország–Románia.

(Nyitókép forrása: ria.ru)

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?