Kínát sértő Insta-poszt miatt áll a bál a magyar gyorskorisoknál

Burján Csaba válogatott gyorskorcsolyázó felháborodott azon, hogy sokat kellett várakoznia a Sanghaji reptéren, ezért az Instagram-oldalára kiposztolt egy képet, amelyre azt írta: "F*cking China". A bejegyzést azóta törölték.

Az ügy miatt Csang Csing Lina, a válogatott vezetőedzője benyújtotta lemondását. 

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség közleményben számolt be az esetről, hozzátéve, hogy az elnökség a sportolóhoz méltatlan megnyilvánulásért elnézést kért, a vezetőedző lemondását nem fogadta el, és tárgyalásokat kezdeményez vele. A kommüniké arra is kitér, hogy Burján is bocsánatot kért a vezetőedzőtől. Bánhidi Ákos csapatvezető döntése értelmében Burján nem lép jégre a péntektől vasárnapig tartó sanghaji világkupa-versenyen, hanem hazautazik.

A MOKSZ elnöksége úgy határozott - áll még a közleményben -, hogy a csapatvezető kérésére Burján ellen fegyelmi eljárást indít.

A válogatott Nagojából utazott Sanghajba, a világkupa-sorozat következő állomására. A repülőtéri várakozás pillanatait és a tömeget örökítette meg Burján, majd mindezt egy Kínát sértő mondattal posztolta az Instagramon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?