Jégkorong Erste Liga: hengerelt a Sportklub

Vereséggekkel a háta mögött várta a szombat esti mérkőzést a Sportklub, miután egymást követően kétszer is alulmaradt a CSM Galac csapatával szemben a román bajnokság hétközi összecsapásain. A Fehérvári Titánok csapata azonban nem tudott meglepetést okozni és a szeredaiak nagyarányú győzelemmel hangoltak  a vasárnapi, Gyergyói HK elleni presztízsmeccsre.

Alig félháznyi közönség gyűlt össze szombat este a kék-fehér csapatok összecsapására a Vákár Lajos Műjégpályán. Lehengerlően kezdett a hazai alakulat: hamar két gólos előny dolgoztak ki Jason Morgan tanítványai. Rokaly Norbert kezdte a gólgyártást a 3. percben, majd Shalla találatával a 6. percben már 2-0 állt az eredményjelzőn. A 10. percben szinte a semmiből jött a Titánok szépítő találata: Campbell volt eredményes (2-1).  Az első játékrész vége előtt két perccel Kuljash gondoskodott arról, hogy visszaálljon a kétgólos különbség, az orosz hátvéd jó ütemben robban be a vendégkapu elé és váltotta gólra Shalla kitűnő átadását (3-1).

A második harmadban sem sokat változott a játék képe, a hazaiak végig fölényben játszottak, bár a színvonal sokat esett az első húsz perchez képest. A játékrész egyetlen találatát Bíró Tamás emberhátrányban, büntetőből lőtte (4-1).

A befejező játékrész igazi kiütést hozott. Az emberelőnyeit rendkívül jó százalékkal kihasználó hazaiak négy gólt tettek még hozzá a korábbi terméshez. Előbb Rokaly Szilárd iratkozott fel a góllövők közé, majd következett 5 perc létszámfölényes játék Császár 5 + 20 perces végleges fegyelmi büntetése nyomán. Ez idő alatt nem kevesebb mint három gólt értek el a hazaiak: Rokaly Szilárd, Taratukhin és Rokaly Norbert is eredményesek voltak kialakítva a 8-1-es végeredményt az 57. percre.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz
Csíkszeredai Sportklub–Fehérvári Titánok 8–1 (3–1, 1–0, 4–0)
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya, 900 néző
Gólszerzők: Rokaly N. (3. és 57.p.), Shalla (6.p.), Kuljash (18.p.), Bíró T. (29.p.), Rokaly Sz. (47. és 54.p.), Taratukhin (54.p.), ill. Campbell (11.p.)
Kapura lövések száma: 43-19
Büntetőpercek: 2, ill. 33 perc

Kapcsolódók

Kimaradt?