Halep Andreescuval, Pliskovával és Szvitolinával került egy csoportba a tenisz-vb-n

Simona Halep Bianca Andreescuval (Kanada), Karolina Pliskovával (Csehország) és Elina Szvitolinával (Ukrajna) került az október 27-e és november 3-a között Sencsenben (Kína) sorra kerülő női tenisz világbajnokság lila csoportjába.

A piros csoportot Ashleigh Barty (Ausztrália), Naomi Oszaka (Japán), Petra Kvitova (Csehország) és Belinda Bencic (Svájc) alkotja.

Halep, az idei wimbledoni bajnok, hatodik alkalommal vesz részt a világbajnokságon, amelyen az év során elért eredmények szerint a legjobb nyolc játékos méri össze erejét. A román játékos 2014-ben döntőt játszott, a tavalyi versenyt sérülés miatt kihagyta.

Halep az egymás elleni mérkőzéseken 7-3-ra vezet a világranglista második helyén álló Pliskovával szemben, 5-4-re a címvédő Szvitolina ellen, Andreescuval pedig még soha nem játszott. Simona Halepnek pozitív mérlege van a többiekkel szemben is, 3-1-re vezet Bartyval, 4-1-re Oszakával, 3-1-re Kvitovával és 2-2-re áll Bencic-csel szemben.

A világbajnokság összdíjazása 14 millió dollár, a tavalyi szingapúri kiadás duplája. A sencseni győztesnek 4,725 millió dollár ütheti a markát, amennyiben veretlenül nyeri meg a tornát.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?