banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Rögbi-vb: Anglia legyőzte az elődöntőben a kétszeres címvédő Új-Zélandot

Az angol válogatott jutott be elsőként a Japánban rendezett rögbi világbajnokság döntőjébe, miután a jokohamai Nemzetközi Stadionban 19-7-re legyőzte a kétszeres címvédő Új-Zélandot.

Az európaiak rettenetesen "felpumpálva" futottak ki a pályára, az újzélandiak hakáját V-alakzatban (victory-győzelem - szerk. megj.) végighallgató angolok önfeláldozó rögbijére nem volt válasza a 2007-es vébé óta veretlen All Blacks-nek. 

Manu Tuilagi 2. percben elért célja és George Ford rúgásaival szünetben 10-0-ra vezettek az angolok, de ami sokkal biztatóbb volt az európaiak számára, hogy ausztrál edzőjük, Eddie Jones olyan védelmet rakott össze, amivel nem tudtak mit kezdeni a rettegett újzélandiak.

A második félidőben sem változott a játék képe, az angoloknak volt egy meg nem adott céljuk is, amit a mérkőzés dél-afrikai játékvezetője eredetileg szabályosnak látott, de a videóbiró miliméteres előrét látott és emiatt visszafújták.

Az All Blacks-nek volt egy fellángolásuk, az 57. percben Ardie Savea elkapott egy rosszul bedobott angol labdát és lefektette a labdát angol területen. 

S mivel eztán már csak három Ford-büntetőből születtek pontok, az angolok jól megérdemelt győzelmüknek örülhettek.

Döntőbeli ellenfelük a vasárnapi Dél-Afrikai Köztársaság–Wales mérkőzés nyertese lesz.

 

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?