Huszadszor bajnokok a manchesteri Vörös Ördögök

Bajnokavatásra készült a Manchester United, a 20. bajnoki címre és ennél ideálisabb partnert nem is kívánhatott magának, mint a kiesés ellen küzdő, idén igen szerény erőt képviselő Aston Villát. A United-drukkereknek nem sokáig kellett várniuk, már a második percben megtette a csapat az első lépést. Lesgyanús szituációból indult Valencia, de aztán Giggs már biztosan tiszta szituációból hozta kihagyhatatlan helyzetbe Robin van Persie-t.

Rafael a 10. percben a kapufát találta telibe, két perccel később Christian Benteke éppen csak fölé lőtt, David de Gea pedig már verve volt.

A 13. percben Wayne Rooney és Robin van Persie olyat csinált, amit valószínűleg csak ketten tudnak így a világon. Rooney még a saját térfelén észrevette a kilépő hollandot, nagyszerű íveléssel indította. A labda pontosan jött, van Persie nem sokat vacakolt, 16 méterről, kapásból elvállalta és bombagólt lőtt a bal sarokba. Talán ez volt a szezon legszebb gólja.

A 33. percben pedig Ryan Giggs rúgatott mesterhármast a hollanddal, Kagava adott szenzációs kiugratást a walesinek, aki egy csel után van Persie elé tette, a csatár is húzott egyet befelé, majd felrúgta a jobb felsőbe. A holland 12 éves profi pályafutása során először került ilyen elérhető közelségbe, hogy élete első bajnoki címét nyerje. Ráadásul a Unitedben is történelmet írt, az első manchesteri futballista lett, aki a Premier League-ben az első félidőben eljutott a klasszikus mesterhármasig. Van Persie 33. bajnokiján a 24. gólját szerezte, ezzel a a góllövőlistán is megelőzte a könnyen lehet, hogy idén már pályára sem lépő Luis Suárezt.

A holland lett az MU történetének első játékosa, aki a Premier League-ben, az első félidőben mesterhármast ért el.

A második félidő első perceiben inkább a United kapuja előtt akadt lehetőség, egyszer van Persie még a saját kapuját is megmentette, Benteke továbbra is aktív volt. Nem szabad elfelejteni, az Aston Villa a kiesés ellen küzd. Ki kell emelni Ryan Giggs teljesítményét is, az idén november a 40. életévét betöltő középpályás két gólpasszt is adott a meccsen. Ez azért különösen nagy dolog, hiszen a szezonbeli 18. találkozóján ez volt az első kettő. És ha már a számoknál tartunk, Giggs a 13. bajnoki címét nyerte, éppen annyi aranynál tart, mint az Arsenal 127 éves fennállása során összesen.

Az MU aztán nem rendezett gálát, sőt az Aston Villa előtt adódtak még lehetőségek, de Szindzsi Kagava a 76. percben még kihagyta a meccs legnagyobb ziccerét, hét méterről, a kapuval szemben állva bombázott a lelátóra.

A Manchester United meggyőző fölénnyel végzett a bajnokság első helyén. Az MU idén négy fordulóval, azaz 21 600 másodperccel az utolsó sípszó előtt lett bajnok, tavaly a Manchester Citynek ez egy másodperccel a vége előtt sikerült, a QPR ellen Sergio Agüero az utolsó pillanatban lőtte a tavalyi bajnoki címet érő gólt.

Kimaradt?