Kosárlabda: három erdélyi csapat tör az Asesoft Ploiesti trónjára

Három erdélyi csapat is (Nagyvárad, Marosvásárhely és Szászmedgyes) bejutott az országos férfi kosárlabda-bajnokság elődöntőjébe, ahova negyedik csapatként a címvédő Asesoft Ploiesti is kvalifikálta magát.

A negyeddöntőkben csupán a Marcel Țenter vezette medgyesieknek sikerült győzniük az alapszakaszban előttük végző SCM Craiova ellen, amelyet 3-0-as söpréssel ütöttek el az elődöntőtől.  Ugyancsak nyeretlenül kényszerült búcsúznia a küzdelmektől a Temesvári BC-nek, amelyet az Asesoft kényszerített térdre. Az alapszakaszt mindenki meglepetésére megnyerő Marosvásárhelyi BC is viszonylag könnyedén elintézte a Bukaresti CSM csapatát.

A negyeddöntők legnagyobb presztízscsatáját a Nagyváradi CSM és a Kolozsvári U-Mobitelco vívta. A Körös-partiak a múlt hétvégén elvesztették pályaelőnyüket, a kolozsvári közönség így joggal remélhette, hogy kedvenceik a szombati és vasárnapi összecsapáson eldöntik a továbbjutás kérdését. Szombaton a zsúfolásig megtelt Horian Demian Sportcsarnokban a hazai gárdának semmi sem sikerült, a vendégek mindvégig vezetve visszavették a pályaelőnyt. Vasárnap az életben maradásért küzdő U-Mobitelco sokkal motiváltabban állt fel, kombinatív játékkal és óriási akarással végig vezetett, ám a mérkőzés végére feltámadó váradiak ezt az összecsapást is megnyerték.

Eredmények

  • Marosvásárhelyi BC–Bukaresti CSM 3-1
  • Nagyváradi CSM–Kolozsvári U-Mobitelco 3-1
  • Asesoft Ploiesti–Temesvári BC 3-1
  • Szászmedgyesi Gaz Metan–SCM Craiova 3-0

Az elődöntők párosításai

  • Marosvásárhelyi BC–Szászmedgyesi Gaz Metan
  • Nagyváradi CSM–Asesoft Ploiesti

Kimaradt?