Langaléta amerikai centert igazolt a Sepsi-SIC

Natalie Butler személyében 25 éves tehetséges, jó képességekkel rendelkező, amerikai centert igazolt a Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata.

A 196 centiméter magas játékos legutóbb a belga élvonalban érdekelt 17-szeres bajnok és 17-szeres kupagyőztes BC Belfius Namur Capitale mezét öltötte magára.

Első profi idénye előtt a George Mason University csapatában játszott, ahonnan 2018-ban az észak-amerikai női profi kosárlabda-bajnokság játékosbörzéjén harmincadikként kelt el, a Dallas Wings választotta ki. A George Mason University történetében az első játékos, akit egy WNBA-csapat kiszemelt, továbbá az egyetemi kosárlabda-bajnokságban az ő nevéhez fűződik az egy idényben begyűjtött legtöbb lepattanó (563), valamint a GMU-egyetemen Butler tartja az egy szezonban dobott legtöbb pont rekordját (653).

A 2017–2018. évi egyetemista bajnokságban 34 mérkőzésen lépett pályára, átlagban 34.5 percet játszott, 19.2 pontot jegyzett, 16.6 lepattanót gyűjtött, 1.4 gólpasszt osztott ki, valamint 1.5 blokk és 1 szerzett labda szerepelt a neve mellett a statisztikában. Az elmúlt idényben a BC Belfius Namur Capitale mezében három találkozón játszott, átlagban 9.7 pont, 11.3 lepattanó és 2 assziszt a mérlege. A belga csapat az Európa-kupa selejtezőben is próbálkozott, azonban nem sikerült csoportkörbe jutnia, hiszen az első körben kettős vereséget szenvedett a spanyol Lointek Gernika Bizkaia együttesétől. Butler ezen a két meccsen 56 percet töltött a pályán, összesen 15 pontot szerzett, 15 lepattanót gyűjtött és 2 gólpasszt is kiosztott.

„Remélem, Natalie Butler olyan játékosa lesz a csapatnak, amilyen Stephanie Murphy volt, aki a 2014–2015. évi szezonban játszott Sepsiszentgyörgyön, biztos vagyok benne, hogy a szurkolók emlékeznek rá. Egy fiatal játékosról van szó, aki motivált arra, hogy bizonyítson, fizikailag erős, nagyon jól gyűjti a lepattanókat, a kosárlabda intelligenciája kiemelkedő, és úgy érzem, könnyedén beilleszkedik” – fogalmazott Zoran Mikes vezetőedző.

Kapcsolódók

Kimaradt?