Női kosárlabda-Eb: nagy csatában kaptak ki a magyarok

A magyar válogatott 62–59-re kikapott csütörtökön a brit csapattól Belgrádban, a női kosárlabda Európa-bajnokság negyeddöntőjében, így a folytatásban az 5–8. helyért játszhat, és még megszerezheti a jövő évi olimpiai szereplés jogát.

Az utolsó negyedben nagyot hajráztak Székely Norbert szövetségi kapitány játékosai, az utolsó másodpercekben hárompontos kísérletük is volt, de a labda kijött a gyűrűből, így a szigetországiak jutottak a legjobb négy közé.

Az először Eb-negyeddöntős britek és a 2001 után ismét a nyolc között szereplő magyarok összecsapását utóbbiak kezdték jobban, és 7–0-ra elhúztak. A folytatásban a főként távolról próbálkozó britek akarata érvényesült, akik a nagyszünetre tízpontos előnyre tettek szert (22–32).

Fordulás után 14 ponttal megléptek, s őrizték tíz pont körüli előnyüket, az utolsó negyed 38–48-ról indult. A hajrában feltámadt a magyar csapat, az utolsó percben 59–60 állt az eredményjelzőn, de a fordítás nem jött össze.

A válogatott a szombati, olimpiai selejtezőtornáért kiírt alsóházi rájátszásban a 18 órakor kezdődő francia–belga negyeddöntő vesztesével találkozik. Ha megnyeri azt a meccset, akkor az első hatban végez az Eb-n, így részt vehet februárban a tokiói olimpia selejtezőtornáján.

Nagy-Britannia–Magyarország 62–59 (15–13, 17–9, 16–16, 14–21).

Kapcsolódók

Kimaradt?