Lengyel és olasz siker az U21-es foci-Eb rajtján

A 21 éven aluli labdarúgó-válogatottak Európa-bajnokságának vasárnap esti nyitó mérkőzésén a lengyel válogatott 3–2-re legyőzte a belga korosztályos együttest. Az A-csoport másik meccsén a (társ)házigazda olaszok 3–1-re megverték a spanyolokat.

A torna első meccsét a belgák kezdték jobban, Mbenza bal oldali beadása után Leya passzolt a bal alsóba (0–1), de gyorsan jött a válasz Zurkowski távoli, pattogós lövésével (1–1).

A szünet után Jagiello szögletét követően Bielik fejese után pattant a labda a földről, majd a kapufáról a kapuba. Aztán a hajrá kezdetén Zurkowski nagyszerű szólója után Szymanski könnyedén növelte a lengyelek előnyét (3–1). A meccset Cools szöglet utáni fejesével tették keretbe a belgák, de pontot nem szereztek (3–2).

Jól kezdtek a négyszeres bajnok spanyolok, hiszen Dani Ceballos már a 9. percben előnyhöz juttatta övéit, 22 méterről parádés gólt lőtt a bal felső sarokba (0–1).

Az öt sikerükkel rekordbajnok olaszok a játékrész hajrájához érve egyenlítettek, Federico Chiesa szólója után centerezés helyett kapura lövést választott, s ez nagyon meglepte Unai Simónt (1–1).

A fordulást követően Carlos Soler löketét simogatta ki a léc alól Alex Meret, majd a túloldalon a nem sokkal korábban beálló Cutrone erőszakossága után végül eljutott a labda Chiesához, aki gond nélkül helyezett a bal felső sarokba (2–1).

Ceballos nem sokkal később egyenlíthetett volna, de ez nem jött neki össze, ezt pedig büntették az olaszok: egy eléggé véleményes esetet követően (alapból a szabálytalanság a tizenhatoson kívül kezdődött, másrészt az is véleményes, hogy volt-e egyáltalán szabálytalanság) tizenegyest kaptak a hazaiak, Pellegrini mindenesetre magabiztos volt (3–1).

 

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, A-CSOPORT, 1. FORDULÓ: Lengyelország–Belgium 3–2 (Zurkowski 26., Bielik 52., Szymanski 79., ill. Leya 16., Cools 84.). Olaszország–Spanyolország 3–1 (Chiesa 36., 64., Pellegrini 82. – 11-esből, ill. Dani Ceballos 9.).

Az Olaszországban és San Marinóban zajló 12 csapatos Eb-n a román válogatott kedden kezdi meg szereplését a horvátok ellen. A C-csoport programja:

  • június 18, kedd: Románia–Horvátország (19.30, TVR1, TVR2, TVR HD), Anglia–Franciaország
  • június 21., péntek: Anglia–Románia (19.30 TVR1, TVR2, TVR HD), Franciaország–Horvátország
  • június 24., hétfő: Franciaország–Románia (22.00 TVR1, TVR2, TVR HD), Horvátország–Anglia

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?