Liga 1 – Az edzőváltás sem segített a Sepsi OSK-n

A hét folyamán edzőváltáson átesett Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK futballcsapata gól nélküli első félidő után kétgólos vereséget szenvedett a Fekete-tenger-parti Ovidiun az FC Viitorultól, így tovább tart a nyeretlenségi sorozata az élvonalbeli bajnokság felsőházi rájátszásában.

Kellemes emlékek színhelye a tengerparti üdülőtelep a háromszéki cspat számára, hiszen a bajnoki alapszakasz tavaly októberi meccsén 3–2-re nyertek a piros-fehér mezesek az FC Viitorul otthonában.

Azóta sok minden változott a csapatok körül, legutóbb például az, hogy a Kovászna megyei együttes kispadján a héten Marin Barbu váltotta Eugen Neagoét – a klubvezetés az edzőcserétől remélte, hogy a Sepsi OSK rossz formája megszakad, és megszerzi első győzelmét a rájátszásban.

A sérülések és eltiltások miatt felforgatott csapattal álltak ki a vendégek szombat este, de Gheorghe Hagi edző-tulajdonos is nyolc alapemberét pihentette a közelgő kupadöntőre gondolva.

Az első félidő „altatófutballja” után alaposan felpörögtek az események a második játékrész elején. Az arab származású, de nagyszalontai születésű Yasin Hamed egy magasan beívelt labdát az alapvonal közeléből, amolyan „van Basten-szögből” bombázott a hazaiak kapujába, hogy aztán két perccel később a másik oldalon Andreas Calcan a jobb oldalról befelé cselezve, ballal laposan a jobb alsó sarokba helyezzen.

A következő gól szintén Calcan nevéhez fűződik: a középpályás ugyanott ugyanúgy „hintába ültette” a Spesi OSK lengyel védőjét, Rudolt, aztán ballal a jobb felsőbe csavart, a labda a keresztlécet és a kapufát érintve vágódott a hálóba.

A végén Eric egy ziccerig kijátszott helyzet végén duplázta meg a vendéglátók előnyét, és a Viitorul a kegyelemdöfést is megadhatta volna, de 84. percben a Rivaldinho elleni szabálytalanságért megítélt büntetőt Fejér Béla kapus hárította (a mindössze 16 éves Alexi Pitura bízták a tizenegyest a hazaiak, de a tinédzser rosszul helyezte a lövést).

A hatmeccses gólínséget megszakította a Spesi OSK, de a rájátszásbeli első győzelem megszerzésének lehetőségére már csak két mérkőzés maradt hátra.

Liga 1, felsőházi rájátszás, 8. forduló: FC Viitorul–Sepsi OSK 3–1, gólszerzők: Calcan (51. és 68. p.), Eric (73. p.), illetve Hamed (49. p.). A Craiova–FCSB meccset vasárnap, az Astra–CFR mérkőzést hétfő este játsszák. Az állás: 1. CFR 44 pont / 7 meccs, 2. FCSB 39/7, 3. Craiova 36/7, 4. Viitorul 33/8, 5. Astra 24/7, 6. Sepsi OSK 20/8.
Alsóházi rájátszás, 8. forduló: Chiajna–FC Botoşani 2–2, Gaz Metan–Hermannstadt 4–1, Dunărea Călărași–Dinamo 1–0, a Voluntari–Poli Iași meccset vasárnap rendezik. Az állás: 1. Gaz Metan 38 ponttal, 2. Dinamo 34, 3. Botoșani 26, 4. Poli 24/7, 5. Voluntari 22/7, 6. Dunărea 21, 7. Hermannstadt 19, 8. Chiajna 16.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?